Pečené kuřecí stehno na česneku a tymiánu s pečenou zeleninou a listovým špenátem

Doba přípravy70 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1800g
Kuřecí stehno s kůží
150g
Olej řepkový
20g
Sůl kamenná
300g
Slanina bez kůže
250g
Cibule žlutá
150g
Olej řepkový
500g
Kuřecí vývar vlastní výroba
100g
sezamová pasta Tahini
700g
Mrkev
500g
Celer bulvový
500g
Petržel kořenová
450g
Cibule červená
10g
Sůl kamenná
100g
Máslo 82%
150g
Špenátové listy, čerstvé
400g
zeleninový vývar, vlastní výroba
Šťáva:g
olej olivový extra panenský
50g
Česnek čerstvý
100g
Sůl kamenná
2g
Tymián čerstvý
100g
Máslo 82%
Doplněk:
10g
Petržel listová

Postup přípravy

Příprava masa (cca 60 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme dozlatova na roztavené slanině (nakrájeném nadrobno) a přeložíme do připravené pečicí nádoby. Na té samé pánvi si předehřejeme olej, osolíme kuřecí stehna a lehce je na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Poté je přendáme na již připravenou opečenou cibulku v pečicí nádobě. Použitou pánev s olejem a výpekem zastříkneme kuřecím vývarem (příp. vodou), výpek z pánve odvaříme a podlijeme jím kuře tak, aby v něm byla restovaná cibulka celá ponořena. Následně vložíme pečicí nádobu do předehřáté trouby a zvolna pečeme při teplotě max. 150 °C doměkka (cca 45 min.). Upečené kuře vyndáme z trouby a do zlatavé cibulové šťávy přidáme lisovaný česnek a čerstvý tymián s petrželkou, šťávu zjemníme a zahustíme trochou másla. Následně celé přiložíme k pečené zelenině a servírujeme.
Příprava zeleniny (cca 45 minut):
Během pečení si nakrájíme očištěnou a oloupanou kořenovou zeleninu na kostky o velikosti cca 2 cm, a červenou cibuli na kostičky. Na rozehřáté pánvi spolu s olejem každý druh zeleniny opečeme dozlatova. Poté ji přendáme  na pečicí plech a dopečeme v troubě s kuřetem na skus (cca 8 min.). Až nyní zeleninu osolíme, přidáme trochu másla a lehce promícháme. K hotové zelenině přidáme opraný listový špenát (špenát nevaříme), lehce promícháme se zeleninou a ihned překládáme na předehřátý talíř.
Servírování:
Na střed teplého talíře servírujeme směs ochucené zeleniny s listy špenátu a šťávou, na ni přeložíme porci kuřecího stehna.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na drůbeží maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je