Bún bò nam bô

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
500g
hovězí roštěné (nebo jiného minutkového masa)1
balení (cca 200g) rýžových nudlí bún3
stonky citronové trávy1
polévková lžíce nasekaného zázvoru2
polévková lžíce nasekaného česneku1
menší ledový salát2
mrkev1
hrstka mungo klíčů5
polévkových lžic pražených arašídůsvazek koriandru
svazek klasnatky brvité (zelená perila)
svazek perily křovité (červená perila)
2
polévkové lžíce rostlinného oleje3
polévková lžíce rybí omáčkyomáčka nuoc cham
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na tenké plátky, promícháme ho s olejem, rybí omáčkou, zázvorem, česnekem a najemno nasekanou oloupanou citronovou trávou a necháme marinovat.
2. Mezitím namočíme rýžové nudle na 30 minut do studené vody.
3. Pak je vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty.
4. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a rovnou rozdělíme do velkých misek.
5. Očištěný ledový salát nakrájíme na tenké proužky, mrkev na tenké nudličky a bylinky posekáme nahrubo.
6. V rozpálené pánvi opečeme zprudka hovězí maso tak, aby se zatáhlo, ale přitom uvnitř zůstalo růžové.
7. Stáhneme ho z pánve.
8. Do misky k nudlím pak přidáme nakrájenou zeleninu, klíčky, bylinky, maso, zalijeme teplou omáčkou nuoc cham a nakonec zasypeme praženými oříšky.
2. Mezitím namočíme rýžové nudle na 30 minut do studené vody.
3. Pak je vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty.
4. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a rovnou rozdělíme do velkých misek.
5. Očištěný ledový salát nakrájíme na tenké proužky, mrkev na tenké nudličky a bylinky posekáme nahrubo.
6. V rozpálené pánvi opečeme zprudka hovězí maso tak, aby se zatáhlo, ale přitom uvnitř zůstalo růžové.
7. Stáhneme ho z pánve.
8. Do misky k nudlím pak přidáme nakrájenou zeleninu, klíčky, bylinky, maso, zalijeme teplou omáčkou nuoc cham a nakonec zasypeme praženými oříšky.
Tip Kamu:
Největší kouzlo vietnamské kuchyně spočívá v lehkosti – patří k nejzdravějším na světě. Mraky čerstvých bylinek podporují trávení a startují metabolismus, a proto jsou všichni Vietnamci tak štíhlí. Měli bychom se od nich více inspirovat.
