Grilované čevabčiči s dresinkem, zelím a ajvarem v tortille

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
300g
čevabčiči chlazené200g
tortilly 20cm50g
červená cibule125g
ajvar jemný podravka10g
svazęk máty10g
svazek koriandr5g
čerstvý česnek125g
zakysaná smetana1g
kamenná sůl100g
sterilované červené zelí25g
beraní rohy bez nálevu5g
rostlinný olej50g
salát mixPostup přípravy
Příprava masa (cca 6 min):
Jednu polovinu steak plotny si rozpálíme na 200°C, druhou polovinu si necháme, jako dohřívací plochu v teplotě 100°C. Pomocí papírové utěrky namočené v oleji vytvoříme na tálu nepřilnavou plochu. Na tál vkládáme čebabi a opékáme z každé strany 3-4 minuty. Hotové šišky si přesuneme na část tálu určenému k dohřívání.
Příprava česnekového dresinku (cca 5 min):
Česnek oloupeme a stroužky nastrouháme na jemném struhadle (utřeme nožem). Nastrouhaný česnek osolíme a smícháme se zakysanou smetanou. Hotový dresink přendáme do připravené gastronádoby.
Příprava salátu a bylinek ( cca 5 min):
Trhaný salát řádně omyjeme, necháme okapat a přendáme do připravené gastronádoby. Totéž provedeme s mátou a koriandrem. Obě bylinky přetrháme na menší kousky. Díky tomu nám vydrží déle, než když je nasekáme nožem.
Příprava doplňků (cca 5 min):
Ajvar přendáme do připravené gastronádoby, červené sterilované zelí bez nálevu také. Beraní rohy zbavíme stopky a překrájíme na menší kousky cca 1,5 cm. Oloupanou červenou cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na jemná půl kolečka. Také přendáme do připravené gastronádoby.
Servírování:
Připravenou tortillu potřeme z jedné půlky ajvarem a česnekovým dresinkem. Druhou půlku necháme suchou, aby byla tortilla po stočení z vnější strany čistá. Poklademe přetrhanou mátu a koriandr. Přidáme hotové čevabi a doplníme salátem, červeným zelím, červenou cibulkou a překrájenými beraními rohy. Tortillu stočíme do válečku, který utáhneme a překrojíme na dvě poloviny.