Grilované čevabčiči s dresinkem, zelím a ajvarem v tortille

Grilované čevabčiči s dresinkem, zelím a ajvarem v tortille
Doba přípravy30 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
300g
čevabčiči chlazené
200g
tortilly 20cm
50g
červená cibule
125g
ajvar jemný podravka
10g
svazęk máty
10g
svazek koriandr
5g
čerstvý česnek
125g
zakysaná smetana
1g
kamenná sůl
100g
sterilované červené zelí
25g
beraní rohy bez nálevu
5g
rostlinný olej
50g
salát mix

Postup přípravy

Příprava masa (cca 6 min):
Jednu polovinu steak plotny si rozpálíme na 200°C, druhou polovinu si necháme, jako dohřívací plochu v teplotě 100°C. Pomocí papírové utěrky namočené v oleji vytvoříme na tálu nepřilnavou plochu. Na tál vkládáme čebabi a opékáme z každé strany  3-4 minuty. Hotové šišky si přesuneme na část tálu určenému k dohřívání.
Příprava česnekového dresinku (cca 5 min):
Česnek oloupeme a stroužky nastrouháme na jemném struhadle (utřeme nožem). Nastrouhaný česnek osolíme a smícháme se zakysanou smetanou. Hotový dresink přendáme do připravené gastronádoby.
Příprava salátu a bylinek ( cca 5 min):
Trhaný salát řádně omyjeme, necháme okapat a přendáme do připravené gastronádoby. Totéž provedeme s mátou a koriandrem. Obě bylinky přetrháme na menší kousky. Díky tomu nám vydrží déle, než když je nasekáme nožem.
Příprava doplňků (cca 5 min):
Ajvar přendáme do připravené gastronádoby, červené sterilované zelí bez nálevu také. Beraní rohy zbavíme stopky a překrájíme na menší kousky cca 1,5 cm. Oloupanou červenou cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na jemná půl kolečka. Také přendáme do připravené gastronádoby.
Servírování:
Připravenou tortillu potřeme z jedné půlky ajvarem a česnekovým dresinkem. Druhou půlku necháme suchou, aby byla tortilla po stočení z vnější strany čistá. Poklademe přetrhanou mátu a koriandr. Přidáme hotové čevabi a doplníme salátem, červeným zelím, červenou cibulkou a překrájenými beraními rohy. Tortillu stočíme do válečku, který utáhneme a překrojíme na dvě poloviny.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je