Grilovaný steak Rib Eye s pečenou zeleninou a pikantní salsou Chimichurri

Grilovaný steak Rib Eye s pečenou zeleninou a pikantní salsou Chimichurri
Doba přípravy120 min
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2000g
Hovězí Rib Eye Argentina MC
25g
Sůl mořská
150g
Máslo 82%
1,5g
MCH Pepř černý, celý
100g
Olej rostlinný
100g
Cibule červená loupaná
40g
Česnek čerstvý loupaný
100g
Petržel listová
100g
Koriandr čerstvý
10g
Uzená sladká paprika
20g
Chilli vločky Korejské
10g
Pepř černý drcený
60g
Ocet vinný,červený
200g
Olej olivový extra panenský
40g
Citrón čerstvý na štávu
1500g
Brambory grenaille malé
750g
Paprika červená, čerstvá
300g
Cibule červená loupaná
750g
Brokolice čerstvá
20g
Sůl kamenná
150g
Olej olivový extra panenský
75g
Koriandr čerstvý
50g
Petržel listová

Postup přípravy

Příprava masa (cca 15 minut):
Z hovězího masa si ukrojíme steaky minimálně o výšce  2 cm. Steak potřeme olejem a vložíme na mříže, prohřejeme na 120°C cca 10 minut( 1cm výšky = 10 minut). Poté zprudka opékáme na suché pánvi dozlatova z obou stran, přelijeme rozpuštěným máslem, a vložíme do holdomatu předehřátého na 57°C. Solíme mořskou solí při servírování.
Příprava přílohy (cca 60 minut):
Omyté brambory překrájíme podélně na poloviny, rozložíme na gastronádobu, ( ne ve vrstvě), pokapeme olejem. a vložíme do předehřátéhop konvektomatu. Pečeme na 180°C doměkka. Brambory solíme před servírováním. Papriky překrojíme podélně na poloviny a vykrojíme jadřinec. Následně překrojíme každou polovinu šikmým řezem napůl.( z jedné papriky máme 4 ks). Přeložíme na gastronádobu, pokapeme olejem a taktéž pečeme na 180°C na skus. Oloupanou červenou cibuli překrojíme a rozebereme na lodičky (případně překrojíme) a stejně jako papriky pečeme pokapané olejem na 170°C na skus. ( nespálit) Pečenou papriku s cibulí lehce promícháme a přeložíme do gastronádob. Uchováváme v holdomatu na 70°C k servírování. Brokolici oddělíme od košťálu, rozebereme na růžičky, přeložíme do děrovaných gasronádob a spaříme v konvektomatu pomocí  horké páry cca 2 minuty a ihned poté osprchujeme studenou vodou. Po okapání přeložíme do gastronádoby, ochutíme solí a před servírováním zregenerujeme a poté uložíme do holdomatu.
Příprava salsy (cca 40 minut):
Očištěnou, oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Opláchnutou a osušenou petrželovou nať i koriandr obereme a pokrájíme na tenké proužky, stonky koriandru překrájíme nadrobno. Vše přendáme do mísy, ochutíme kořením, solí, vinným octem, šťávou z citrónu a olivovým olejem, dobře promícháme a necháme aspoň 30 minut odležet. ( Při přípravě velkého množství použijeme místo krájení kutr s tím, že kutrujeme potraviny opakovaně v malém množství a krátce.)
Servírování:
Na teplý talíř přeložíme steak a k němu servírujeme teplou méně obvyklou přílohu. Ke steaku v mističce podáváme salsu. Pokrm doplníme snítkami čerstvého koriandru a listové petržele. Vše pokapeme kvalitním olivovým olejem.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je