Hovězí Bo La Lot

Doba přípravy35 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
Hovězí maso mleté - krk
15g
Chilli čerstvé
30g
Pórek
200ml
saké
15g
Citronová tráva
20g
Šalotka
15g
Zázvor čerstvý
15g
Koriandr čerstvý - kořínky
20g
Česnek čerstvý
5g
Kari koření
5g
Koření pěti vůní
5g
Sůl kamenná
30g
Sojová omáčka
30g
Rybí omáčka
20g
Listy čerstvé betelové La Lot - 20 ks
50g
Olej na opékání
Rýžové nudle:
125g
Rýžové nudle vlasové
500g
Voda na namočení
Salát:
10g
Chilli čerstvé
15g
Zázvor čerstvý
10g
Česnek čerstvý
0,5g
Sůl kamenná
15g
Cukr třtinový
30g
Limetka na šťávu
15g
Sojová omáčka
15g
Rybí omáčka
150g
Mrkev
150g
Ředkev bílá
50g
Klíčky mungo - dlouhé
100g
Šalotka
30g
Thajská bazalka čerstvá
20g
Koriandr čerstvý - lístky
Doplněk:
100g
Koriandr čerstvý
300g
Limetka

Postup přípravy

Příprava masa (cca 10 minut):
Do mísy vložíme překrájené čerstvé chilli, nasekaný pórek, citronovou trávu, nadrobno nakrájenou šalotku, čerstvý zázvor, kořínky koriandru, česnek, kari prášek, koření pěti vůní, cukr,  Sůl, škrobovou moučku, sojovou omáčku, rybí omáčku, důkladně promícháme, přidáme mleté maso a promícháme. Marinované maso naporcujeme a vytvarujeme pravidelné šištičky o hmotnosti 70 g. Aby se nám maso nelepilo, ruce si mírně navlhčíme studenou vodou. Připravené šištičky zabalíme do listu a vždy 2 kusy podélně napíchneme na špejli. Připravené maso po obou stranách opečeme na pánvi s malým množstvím oleje.
Příprava nudlí (cca 8 minut):
Vlasové rýžové nudle namočíme do vlažné vody. Namočené nudle vyjmeme a necháme je okapat.
Příprava salátu (cca 5 minut):
Do mísy vložíme nasekané čerstvé chilli, čerstvý zázvor, nastrouhaný česnek, sůl, třtinový cukr, rýžový ocet, limetkovou šťávu, sojovou omáčku, rybí omáčku a trochu vody. Důkladně promícháme a do tohoto dresinku namočíme ostatní ingredience - nudle, na nudličky nakrájenou mrkev s ředkví (cca 7 cm dlouhé, 2mm široké), na nudličky nakrájenou šalotku a klíčky. Vše důlkadně promícháme a necháme marinovat dokud zelenina nezměrne. Poté přidáme lístky thajské bazalky, koriandru a budeme servírovat.
Servírování:
Na talíř přeložíme natrhaný kus ledového salátu, na něj přeložíme ochucený salát doplněný klíčky a nahrubo drcenými neslanými arašídami a čerstvým chilli. Následně na talíř servírujeme opečené maso. Pokrm doplníme čerstvým koriandrem a příčně překrojenou limetkou.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je