Hovězí Bo La Lot

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
Hovězí maso mleté - krk15g
Chilli čerstvé30g
Pórek200ml
saké15g
Citronová tráva20g
Šalotka15g
Zázvor čerstvý15g
Koriandr čerstvý - kořínky20g
Česnek čerstvý5g
Kari koření5g
Koření pěti vůní5g
Sůl kamenná30g
Sojová omáčka30g
Rybí omáčka20g
Listy čerstvé betelové La Lot - 20 ks50g
Olej na opékáníRýžové nudle:
125g
Rýžové nudle vlasové500g
Voda na namočeníSalát:
10g
Chilli čerstvé15g
Zázvor čerstvý10g
Česnek čerstvý0,5g
Sůl kamenná15g
Cukr třtinový30g
Limetka na šťávu15g
Sojová omáčka15g
Rybí omáčka150g
Mrkev150g
Ředkev bílá50g
Klíčky mungo - dlouhé100g
Šalotka30g
Thajská bazalka čerstvá20g
Koriandr čerstvý - lístkyDoplněk:
100g
Koriandr čerstvý300g
LimetkaPostup přípravy
Příprava masa (cca 10 minut):
Do mísy vložíme překrájené čerstvé chilli, nasekaný pórek, citronovou trávu, nadrobno nakrájenou šalotku, čerstvý zázvor, kořínky koriandru, česnek, kari prášek, koření pěti vůní, cukr, Sůl, škrobovou moučku, sojovou omáčku, rybí omáčku, důkladně promícháme, přidáme mleté maso a promícháme. Marinované maso naporcujeme a vytvarujeme pravidelné šištičky o hmotnosti 70 g. Aby se nám maso nelepilo, ruce si mírně navlhčíme studenou vodou. Připravené šištičky zabalíme do listu a vždy 2 kusy podélně napíchneme na špejli. Připravené maso po obou stranách opečeme na pánvi s malým množstvím oleje.
Příprava nudlí (cca 8 minut):
Vlasové rýžové nudle namočíme do vlažné vody. Namočené nudle vyjmeme a necháme je okapat.
Příprava salátu (cca 5 minut):
Do mísy vložíme nasekané čerstvé chilli, čerstvý zázvor, nastrouhaný česnek, sůl, třtinový cukr, rýžový ocet, limetkovou šťávu, sojovou omáčku, rybí omáčku a trochu vody. Důkladně promícháme a do tohoto dresinku namočíme ostatní ingredience - nudle, na nudličky nakrájenou mrkev s ředkví (cca 7 cm dlouhé, 2mm široké), na nudličky nakrájenou šalotku a klíčky. Vše důlkadně promícháme a necháme marinovat dokud zelenina nezměrne. Poté přidáme lístky thajské bazalky, koriandru a budeme servírovat.
Servírování:
Na talíř přeložíme natrhaný kus ledového salátu, na něj přeložíme ochucený salát doplněný klíčky a nahrubo drcenými neslanými arašídami a čerstvým chilli. Následně na talíř servírujeme opečené maso. Pokrm doplníme čerstvým koriandrem a příčně překrojenou limetkou.