Hovězí burger s kozím sýrem a medem

H1 burger s kozím sýrem
Doba přípravy110 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
1000g
hovězí krk
3g
sůl kamenná
Domácí bulka:
900g
mouka polohrubá
180g
voda (dle potřeby)
90g
droždí čerstvé
15g
sůl kamenná
30g
Aro cukr krupice
Doplňky:
200g
sýr kozí smetanový s plísní
200g
salát ledový
100g
med květový
Bylinkové máslo:
150g
máslo 82%
3g
sůl kamenná
20g
petržel listová
10g
tymián čerstvý

Postup přípravy

Příprava kvásku (cca 5 minut):
Kvásek si připravíme tak, že z droždí, cca 40 g mouky, 1 g cukru a trochy vlažného mléka vymícháme směs konzistence krupicové kaše. Vzniklou hmotu, přikrytou utěrkou, ponecháme na mírném teple (cca 35 °C) vykynout. Kvásek následně použijeme pro přípravu těsta.
Příprava těsta (cca 40 minut):
Do mísy prosijeme mouku, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, zbylou část cukru, sůl a vykynutý kvásek. Postupně přiléváme vlažné mléko a vypracujeme vláčné, polotuhé těsto (asi 15 minut).  Vařečkou musíme těsto zvedat, aby se do něj dostal vzduch. Správně vypracované těsto se nelepí na stěny mísy ani na vařečku. Těsto mírně posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Tvarování a pečení žemliček (cca 60 minut):
Vykynuté těsto rozvážíme na dílky o váze 100 g, které vytvarujeme do kuliček. Tvarujeme pečlivě, na povrchu musí být absolutně hladké. Poté je přeložíme na pečicí plech vyložený pečicím papírem a necháme je přikryté čistou utěrkou, nakynout. Musíme je dávat od sebe asi 6 cm, aby se nám při kynutí neslepily, protože kynutím zvětší svůj 2× svůj objem. Následně je štětcem potřeme rozšlehanými žloutky s mlékem a cukrem. Plech s žemličkami vložíme do předem vyhřátého konvektomatu na 170 °C, pečeme je dozlatova. Po upečení je vyndáme z konvektomatu a necháme vychladnout. Před plněním je příčně překrojíme na polovinu a řezy opečeme na grilu (obě půlky).
Příprava bylinkového másla (cca 5 minut):
V misce rozmícháme změklé máslo se solí, nudličkami listové petržele a tymiánu.
Příprava masa (cca 30 minut):
Maso umeleme na masovém mlýnku, pomocí tvořítka vytvarujeme burgery o hmotnosti 100 g. Před servírováním burger opečeme z obou stran poté je osolíme. Kulatým tvořítkem vykrojíme kozí sýr, přeložíme ho na burger a pod salamandrem prohřejeme.
Dohotovení:
Obě poloviny opečené žemle namažeme bylinkovým máslem, na něj přeložíme ledový salát, burger se sýrem, který pokapeme medem a přiklopíme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je