Hovězí Chorizo burger BBQ

Chorizo burger
Doba přípravy150 minut
NáročnostTěžká
Počet porcí3

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Domácí bulka:
500g
Mouka polohrubá
100g
Voda
50g
Droždí čerstvé
10g
Sůl kamenná
25g
Cukr krupice
10g
Sépiové barvivo
100g
Vejce na potření
Posyp:
15g
Sezam bílý
Maso:
1000g
Hovězí sekané maso – Chuck Roll
3g
Sůl kamenná
0,5g
Pepř černý drcený
Doplňky:
200g
Chorizo plátky
200g
Cibule červená
400g
Cheddar plátky
40g
Chalapeños sterilované
40g
METRO Chef Kvašené okurky SK 1x 5kg kbelík
636g
Domácí BBQ omáčka
42g
Olej rostlinný
42g
Cibule žlutá
34g
Česnek čerstvý
21g
Paprika mletá, sladká
21g
Chilli mouka
14g
Sůl kamenná
15g
MCH Cayenský pepř mletý
10g
Worchester
17g
Colgin Liquid Smoke 1x 118 ml
34g
Ocet jablečný
30g
Hořčice žlutá americká/dijonská
105g
Cukr třtinový, hnědý
252g
MCH Kečup
404g
Domácí MAYO omáčka:
80g
MC Vejce podest. "M" 180 ks CZ  1.0x
30g
Ocet kvasný
280g
Olej rostlinný
4g
Sůl kamenná
10g
Voda
50g
Domácí Chilli omáčka:
30g
Domácí majonéza
10g
Uzené chilli vločky
10g
MCH Kečup
1000g
MCH Bramborové wedges
500g
MC High Oleic olej 10 l 1.0x

Postup přípravy

Příprava kvásku (cca 5 minut):
Kvásek si připravíme tak, že z droždí, cca 40 g mouky, 1 g cukru a trochy vlažné vody vymícháme směs v konzistenci krupicové kaše. Vzniklou hmotu, přikrytou utěrkou, ponecháme na mírném teple (cca 35 °C) vykynout. Kvásek následně použijeme pro přípravu těsta.
Příprava černého těsta (cca 40 minut):
V míse či univerzálním stroji (robotu) smícháme prosátou mouku, cukr a sůl. Postupně přidáme vzešlý kvásek. Konzistenci těsta upravujeme teplou vodou se sépiovou černí. Vypracujeme vláčné, polotuhé těsto (asi 15 minut). Vařečkou musíme těsto zvedat, aby se do něj dostal vzduch. Správně vypracované těsto se nelepí na stěny mísy ani na vařečku (v robotu zaděláváme cca 15 minut). Poté těsto mírně posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Tvarování a pečení žemliček (cca 60 minut):
Vykynuté těsto rozvážíme na dílky o váze 70 g, které vytvarujeme do kuliček. Tvarujeme pečlivě, na povrchu musí být absolutně hladké. Poté je přeložíme na pečicí plech vyložený pečicím papírem a necháme je přikryté čistou utěrkou nakynout. Musíme je dávat od sebe asi 6 cm, aby se nám při kynutí neslepily, protože kynutím zvětší 2x svůj objem. Následně je štětcem potřeme rozšlehanými vejci a posypeme sezamem. Plech s žemličkami vložíme do předem vyhřátého konvektomatu na 170 °C a pečeme je dozlatova. Po upečení je vyndáme z konvektomatu a necháme vychladnout. Před plněním je příčně překrojíme na polovinu a řezy opečeme na grilu (obě půlky).
Příprava cibule (cca 5 min.):
Cibuli oloupeme, nakrájíme ji na nudličky a orestujeme dosklovata na oleji (případně dosladíme a osolíme).
Příprava domácí majonézy (cca 5 minut):
Do pasterovaných žloutků přidáme sůl a ocet a postupně pomalu přiléváme a zamixujeme rostlinný olej. Vytvoříme tak hustou emulzi – majonézu. Uchováváme v chladu a dle HACCP.
Příprava domácí BBQ (cca 20 minut):
Na oleji orestujeme dosklovata nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme překrájený česnek a ještě orestujeme. Dále přidáme ostatní suroviny a ještě vše zarestujeme. Nakonec přidáme kečup a vše rozmixujeme, provaříme a vychladíme.
Příprava domácí chilli majonézy (cca 5 minut):
Domácí majonézu smícháme se zauzenými chilli vločkami a kečupem.
Příprava masa (cca 30 minut):
Maso umeleme na masovém mlýnku a pomocí tvořítka vytvarujeme burgery o hmotnosti 200 g. Před servírováním burger opečeme z obou stran na grilu na dřevěném uhlí na stupeň propečenosti medium nebo medium rare. Poté jej ochutíme solí a drceným pepřem. Pod a na burger položíme plátky choriza a sýr, zapečeme a burger přeložíme na housku.
Servírování:
Obě poloviny opečené žemle namažeme – tu spodní s BBQ a chilli omáčkou, vrchní potřeme majonézou. Na spodní část postupně překládáme cibuli, chorizo, plátek sýra, burger opět s chorizem a plátkem sýra. Na něj servírujeme plátky jalapeña, plátky sterilované okurky a přiklopíme majonézovou stranou bulky. Servírujeme s porcí usmažených bramborových wedges.

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je