Hovězí Chuck roll burger s karamelizovanou cibulí a listovou petrželí
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
800g
Chuck roll burger Kozomín500g
METRO Chef burger bulka se sezamem (50 g kus)250g
METRO Chef omáčka BBQ250g
METRO Chef hořčice hrubozrnná50g
METRO Chef Petržel hladkolistá300g
METRO Chef cibule červená loupaná70g
Aro olej řepkový70g
Aro cukr krystal50g
METRO Chef ocet jablečný bio100g
METRO Chef petržel hladkolistá čerstvá1ks
METRO Chef salát ledový (350 g kus)200g
Aro okurky sterilované 9–12 cmPostup přípravy
Příprava masa (cca 15 minut):
Hovězí maso opečeme na grilu či pánvi z obou stran (stupeň propečenosti medium rare) a necháme odpočívat v holdomatu při teplotě 60 °C.
Příprava cibule (cca 20 minut):
Cibuli nakrájíme na kolečka, přeložíme ji na předehřátou pánev s olejem a orestujeme dosklovata. Následně ji zasypeme cukrem a na mírné intenzitě tepla necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme ocet. Před servírováním necháme cibuli okapat.
Příprava omáčky (cca 5 minut):
BBQ omáčku smícháme v misce s hrubozrnnou hořčicí a překrájenými lístky petrželky.
Příprava doplňků (cca 20 minut):
Ledový salát natrháme na kusy cca 4 cm velké. Sterilované okurky nakrájíme na kolečka cca 3 mm silná. Petržel omyjeme a otrháme lístky.
Servírování:
Řezné strany housky opečeme dozlatova. Na oba díly housky naneseme omáčku. Dále vrstvíme v tomto pořadí: ledový salát, maso, sterilované okurky, cibule s listovou petrželkou a přiklopíme.