Smash burger
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
2000g
METRO Chef sekaný chuck roll15g
sůl kamená1g
pepř černý celý625g
hamburgerová bulka La Fournée100g
olej rostlinný400g
cibule žlutá20g
cukr krupice400g
METRO Chef cheddar red plátky250g
aro okurka nakládaná (6–9 cm, bez nálevu)200g
salát ledový500g
METRO Chef dresink hamburgerPostup přípravy
Příprava masa (cca 30 minut):
Maso rozvážíme na díly o hmotnosti 100 g a vytvarujeme kulaté hamburgery – tvarujeme mezi pečicími papíry, výška cca 5 mm. Poté je přeložíme na pečicí papír v gastronádobě dnem vzhůru. Tak docílíme rovné plochy burgeru. Těsně před servírováním opékáme hamburgery na pánvi nebo na grilu z obou stran dozlatova, na stupeň propečenosti medium. Burgery přeložíme na gastronádobu či pekáč, položíme na ně plátky sýra a těsně před servírováním zapečeme – sýr se roztaví, ochutíme čerstvě mletým pepřem z mlýnku, osolíme a ihned servírujeme.
Příprava cibule (cca 15 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka cca 5 mm silná. Na předehřáté pánvi s malým množstvím oleje opékáme kolečka cibule z obou stran dozlatova. Po otočení koleček ochutíme solí a cukrem.
Servírování:
Hamburgerovou housku prokrojíme na poloviny, položíme ji prokrojenými stranami na gril či pánev a opečeme je do zabarvení. Následně opečenou plochu spodního dílu bulky potřeme dresinkem a poskládáme natrhaným ledovým salátem. Na něj přeložíme opečené maso se zapečeným sýrem a následně na něj opět přeložíme druhé opečené maso se sýrem. Na vrchní maso servírujeme kolečka opečené cibule, na ně plátky okurky. Přiklopíme vrchním dílem, jehož plochu potřeme opět dresinkem.