Smash burger

smah burger s dvojitým masem
Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2000g
METRO Chef sekaný chuck roll
15g
sůl kamená
1g
pepř černý celý
625g
hamburgerová bulka La Fournée
100g
olej rostlinný
400g
cibule žlutá
20g
cukr krupice
400g
METRO Chef cheddar red plátky
250g
aro okurka nakládaná (6–9 cm, bez nálevu)
200g
salát ledový
500g
METRO Chef dresink hamburger

Postup přípravy

Příprava masa (cca 30 minut):
Maso rozvážíme na díly o hmotnosti 100 g a vytvarujeme kulaté hamburgery – tvarujeme mezi pečicími papíry, výška cca 5 mm. Poté je přeložíme na pečicí papír v gastronádobě dnem vzhůru. Tak docílíme rovné plochy burgeru. Těsně před servírováním opékáme hamburgery na pánvi nebo na grilu z obou stran dozlatova, na stupeň propečenosti medium. Burgery přeložíme na gastronádobu či pekáč, položíme na ně plátky sýra a těsně před servírováním zapečeme – sýr se roztaví, ochutíme čerstvě mletým pepřem z mlýnku, osolíme a ihned servírujeme.
Příprava cibule (cca 15 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka cca 5 mm silná. Na předehřáté pánvi s malým množstvím oleje opékáme kolečka cibule z obou stran dozlatova. Po otočení koleček ochutíme solí a cukrem.
Servírování:
Hamburgerovou housku prokrojíme na poloviny, položíme ji prokrojenými stranami na gril či pánev a opečeme je do zabarvení. Následně opečenou plochu spodního dílu bulky potřeme dresinkem a poskládáme natrhaným ledovým salátem. Na něj přeložíme opečené maso se zapečeným sýrem a následně na něj opět přeložíme druhé opečené maso se sýrem. Na vrchní maso servírujeme kolečka opečené cibule, na ně plátky okurky. Přiklopíme vrchním dílem, jehož plochu potřeme opět dresinkem. 
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je