Jehněčí kýta v bylinkové krustě

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
2200g
jehněčí kýta s kostí500ml
červené víno200g
mrkev150g
pórek200g
cibule50g
chemicky neošetřený citron40g
hořčice4
stroužky česneku1
chilli paprička5g
fenyklová semínkasnítka tymiánu
snítka rozmarýnu
olivový olej
sůl, pepř
250g
toastový chlébsvazek bylin (petržel, pažitka, rozmarýn, tymián)
1
stroužek česneku50ml
olejPostup přípravy
Příprava masa:
1. Jehněčí kýtu pomocí ostrého nože odblaníme a maso po celém povrchu posypeme solí, pepřem a fenyklovými semínky.
2. Maso zprudka opečeme na pánvi, přidáme mrkev a pórek nakrájené na větší kousky a krátce orestujeme. Poté vše podlijeme červeným vínem, necháme krátce povařit a přemístíme do pečicí nádoby.
3. Kýtu pokryjeme čerstvým tymiánem a rozmarýnem, přidáme neoloupané stroužky česneku a nasekanou chilli papričku. Na závěr vše lehce zakápneme olivovým olejem.
4. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 80 °C a pozvolna pečeme přibližně 5 hodin.
2. Maso zprudka opečeme na pánvi, přidáme mrkev a pórek nakrájené na větší kousky a krátce orestujeme. Poté vše podlijeme červeným vínem, necháme krátce povařit a přemístíme do pečicí nádoby.
3. Kýtu pokryjeme čerstvým tymiánem a rozmarýnem, přidáme neoloupané stroužky česneku a nasekanou chilli papričku. Na závěr vše lehce zakápneme olivovým olejem.
4. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 80 °C a pozvolna pečeme přibližně 5 hodin.
Bylinková krusta:
1. Toastový chléb nakrájíme na kostky a necháme je lehce proschnout.
2. Bylinky a česnek nasekáme nahrubo a společně s chlebem a olejem je rozmixujeme v kuchyňském robotu. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
2. Bylinky a česnek nasekáme nahrubo a společně s chlebem a olejem je rozmixujeme v kuchyňském robotu. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Dokončení kýty:
1. Z upečené kýty odebereme bylinky, česnek a chilli papričku. Maso lehce potřeme hořčicí, důkladně je obalíme v bylinkové směsi a posypeme čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou.
2. Vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a krátce zapečeme, aby krusta získala lehce nazlátlou barvu a byla křupavá.
3. Maso nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou a podáváme s bramborami pečenými ve slupce a dušenými fazolkami.
2. Vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a krátce zapečeme, aby krusta získala lehce nazlátlou barvu a byla křupavá.
3. Maso nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou a podáváme s bramborami pečenými ve slupce a dušenými fazolkami.