Jehněčí ragú se zeleninou a zakysanou smetanou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
400g
jehněčí maso1
mrkev1
řapíkatý celer3
šalotkasůl, bílý pepř
muškátový oříšek
máslo
bílé víno
listová petržel
1
žloutek2
lžíce zakysané smetanyPostup přípravy
Krok 1
Na másle necháme zesklovatět nakrájenou šalotku, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer.
Krok 2
Zastříkneme vínem a necháme skoro všechnu tekutinu odpařit. Vložíme osolené a bílým pepřem okořeněné maso nakrájené na cca 2cm kousky.
Krok 3
Zalijeme vývarem jen do ¾ výšky masa, přihodíme zelenou petrželku (stačí stonky), přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme doměkka. Poté zmírníme plamen a dohotovíme omáčku.
Krok 4
Zalijeme vývarem jen do ¾ výšky masa, přihodíme zelenou petrželku (stačí stonky), přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme doměkka. Poté zmírníme plamen a dohotovíme omáčku.