Dýňové noky s králičím masem

Dýňové noky s králičím masem
Doba přípravy45 min
NáročnostLehká
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
3
králičí hřbet
6
plátků parmské šunky
čerstvá bazalka
čerstvý rozmarýn
sůl
pepř
500g
dýně
1
žloutek
50g
čerstvě nastrouhaný parmazán
150g
semolinové mouky
muškátový oříšek
máslo
sůl

Postup přípravy

1. Z každého králičího hřbetu vykrojíme dva filety. Maso lehce osolíme a opepříme a společně s čerstvými bylinkami zabalíme do parmské šunky.
2. Balíčky krátce opečeme na pánvi a poté vložíme na 10 minut do trouby předehřáté na 80 °C.
3. Oloupanou dýni zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Vložíme je na plech a pečeme při 150 °C přibližně 30 minut.
4. Upečenou dýni necháme vychladnout, poté ji rozmixujeme a smícháme se žloutkem, parmazánem a moukou. Na závěr směs ochutíme solí a muškátovým oříškem.
5. Z jemného těsta utvoříme úzké válečky, z nichž odkrajujeme menší části. Ty vytvarujeme a lehce zmáčkneme vidličkou.
6. Noky vaříme v osolené vroucí vodě – v okamžiku, kdy vyplavou na hladinu, jsou hotové.
7. Okapané noky lehce omastíme rozpuštěným máslem a podáváme s balíčky králičího masa.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na králičí maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je