Dýňové noky s králičím masem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
3
králičí hřbet6
plátků parmské šunkyčerstvá bazalka
čerstvý rozmarýn
sůl
pepř
500g
dýně1
žloutek50g
čerstvě nastrouhaný parmazán150g
semolinové moukymuškátový oříšek
máslo
sůl
Postup přípravy
1. Z každého králičího hřbetu vykrojíme dva filety. Maso lehce osolíme a opepříme a společně s čerstvými bylinkami zabalíme do parmské šunky.
2. Balíčky krátce opečeme na pánvi a poté vložíme na 10 minut do trouby předehřáté na 80 °C.
3. Oloupanou dýni zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Vložíme je na plech a pečeme při 150 °C přibližně 30 minut.
4. Upečenou dýni necháme vychladnout, poté ji rozmixujeme a smícháme se žloutkem, parmazánem a moukou. Na závěr směs ochutíme solí a muškátovým oříškem.
5. Z jemného těsta utvoříme úzké válečky, z nichž odkrajujeme menší části. Ty vytvarujeme a lehce zmáčkneme vidličkou.
6. Noky vaříme v osolené vroucí vodě – v okamžiku, kdy vyplavou na hladinu, jsou hotové.
7. Okapané noky lehce omastíme rozpuštěným máslem a podáváme s balíčky králičího masa.
2. Balíčky krátce opečeme na pánvi a poté vložíme na 10 minut do trouby předehřáté na 80 °C.
3. Oloupanou dýni zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Vložíme je na plech a pečeme při 150 °C přibližně 30 minut.
4. Upečenou dýni necháme vychladnout, poté ji rozmixujeme a smícháme se žloutkem, parmazánem a moukou. Na závěr směs ochutíme solí a muškátovým oříškem.
5. Z jemného těsta utvoříme úzké válečky, z nichž odkrajujeme menší části. Ty vytvarujeme a lehce zmáčkneme vidličkou.
6. Noky vaříme v osolené vroucí vodě – v okamžiku, kdy vyplavou na hladinu, jsou hotové.
7. Okapané noky lehce omastíme rozpuštěným máslem a podáváme s balíčky králičího masa.