Pečený králičí hřbet v pancettě, jarní nádivka, čočka, květákové pyré

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
600g
králičí hřbet160g
panceta50ml
olivový olejtymián
sůl, pepř
80g
černá čočka20g
máslosůl
vinný ocet
8
plátků toustového chleba1
vejce120g
kuřecí játra50g
šalotka60g
máslo100ml
smetana 33%10g
plocholistá petrželkasůl
pepř
muškátový oříšek
600g
květák5g
fenyklová semínka100ml
smetana 33%50g
máslosůl
Postup přípravy
Příprava masa
1. Očištěný králičí hřbet osolíme, opepříme a rozdělíme na porce.
2. Každou porci zabalíme do tenkých plátků pancetty, aby vznikly úhledné válečky. Ty vložíme do vakuovacích sáčků, přidáme snítku tymiánu a zavakuujeme.
3. Vaříme ve vodní lázni při 60 °C 4 hodiny.
4. Uvařený králičí hřbet vybalíme ze sáčku a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem.
2. Každou porci zabalíme do tenkých plátků pancetty, aby vznikly úhledné válečky. Ty vložíme do vakuovacích sáčků, přidáme snítku tymiánu a zavakuujeme.
3. Vaříme ve vodní lázni při 60 °C 4 hodiny.
4. Uvařený králičí hřbet vybalíme ze sáčku a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem.
Příprava čočky
1. Čočku uvaříme ve vroucí vodě na skus.
2. Prohřejeme v rendlíku na rozpuštěném másle a dochutíme solí a vinným octem.
2. Prohřejeme v rendlíku na rozpuštěném másle a dochutíme solí a vinným octem.
Příprava nádivky
1. Chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na 20 g másla.
2. Poté nasypeme do misky, přidáme žloutek, nasekanou petržel a na másle a šalotce opečené kostičky jater.
3. Promícháme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
4. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílku a vložíme do máslem vymazaného pekáče.
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 25 minut dozlatova.
2. Poté nasypeme do misky, přidáme žloutek, nasekanou petržel a na másle a šalotce opečené kostičky jater.
3. Promícháme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
4. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílku a vložíme do máslem vymazaného pekáče.
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 25 minut dozlatova.
Příprava květákového pyré
1. Očištěný květák uvaříme v osolené vodě s fenyklovým semínkem.
2. Vyjmeme a rozmixujeme dohladka.
3. Pyré zjemníme máslem a smetanou a podle potřeby dosolíme.
2. Vyjmeme a rozmixujeme dohladka.
3. Pyré zjemníme máslem a smetanou a podle potřeby dosolíme.