Pečený králičí hřbet v pancettě, jarní nádivka, čočka, květákové pyré

Pečený králičí hřbet v pancettě, jarní nádivka, čočka, květákové pyré
Doba přípravy5 hod
NáročnostStředně těžká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
600g
králičí hřbet
160g
panceta
50ml
olivový olej
tymián
sůl, pepř
80g
černá čočka
20g
máslo
sůl
vinný ocet
8
plátků toustového chleba
1
vejce
120g
kuřecí játra
50g
šalotka
60g
máslo
100ml
smetana 33%
10g
plocholistá petrželka
sůl
pepř
muškátový oříšek
600g
květák
5g
fenyklová semínka
100ml
smetana 33%
50g
máslo
sůl

Postup přípravy

Příprava masa
1. Očištěný králičí hřbet osolíme, opepříme a rozdělíme na porce. 
2. Každou porci zabalíme do tenkých plátků pancetty, aby vznikly úhledné válečky. Ty vložíme do vakuovacích sáčků, přidáme snítku tymiánu a zavakuujeme.
3. Vaříme ve vodní lázni při 60 °C 4 hodiny.
4. Uvařený králičí hřbet vybalíme ze sáčku a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem.
Příprava čočky
1. Čočku uvaříme ve vroucí vodě na skus.
2. Prohřejeme v rendlíku na rozpuštěném másle a dochutíme solí a vinným octem.
Příprava nádivky
1. Chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na 20  g másla.
2. Poté nasypeme do misky, přidáme žloutek, nasekanou petržel a na másle a šalotce opečené kostičky jater.
3. Promícháme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
4. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílku a vložíme do máslem vymazaného pekáče.
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 25 minut dozlatova.
Příprava květákového pyré
1. Očištěný květák uvaříme v osolené vodě s fenyklovým semínkem.
2. Vyjmeme a rozmixujeme dohladka.
3. Pyré zjemníme máslem a smetanou a podle potřeby dosolíme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na králičí maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je