Králičí rolka se špenátovým pyré a jarní zeleninou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
800g
králičí kýta s kostí400g
špenátový list bez tvrdé části300g
mladých brambor150g
kořenová zelenina100g
brokolice100g
romaneska50ml
smetana 30%40ml
olivový olej4
malé patizony4
malé cukety4
stroužky česneku2
malé mrkve1
šalotka2
větvičky čerstvého tymiánusůl, pepř
Postup přípravy
1. Kosti z kýty vaříme společně s kořenovou zeleninou přibližně 2 hodiny.
2. Vývar přecedíme přes gázu a zredukujeme na omáčku.
3. Maso položíme na fólii, rovnoměrně rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přidáme česnek nakrájený na tenké plátky.
4. Poté maso zabalíme do rolky a pořádně utáhneme. Rolky následně uvaříme doměkka.
5. Po uvaření rolky vyjmeme z vody, vychladíme a vybalíme z fólie. Nakonec je nakrájíme na menší plátky a můžeme je podávat.
2. Vývar přecedíme přes gázu a zredukujeme na omáčku.
3. Maso položíme na fólii, rovnoměrně rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přidáme česnek nakrájený na tenké plátky.
4. Poté maso zabalíme do rolky a pořádně utáhneme. Rolky následně uvaříme doměkka.
5. Po uvaření rolky vyjmeme z vody, vychladíme a vybalíme z fólie. Nakonec je nakrájíme na menší plátky a můžeme je podávat.
Špenátové pyré a zelenina:
1. Špenátové listy spaříme a vysušíme. Šalotku nasekáme nadrobno, přidáme špenátové listy a rychle zamícháme.
2. Ke špenátu přidáme smetanu, důkladně vše rozmixujeme a osolíme.
3. Brokolici, cuketu, romanesco, patizon a mrkve nakrájíme na cca dvoucentimetrové kousky, které lehce opečeme na olivovém oleji a osolíme.
4. Jako přílohu můžeme použít oloupané brambory uvařené v osolené vodě.
2. Ke špenátu přidáme smetanu, důkladně vše rozmixujeme a osolíme.
3. Brokolici, cuketu, romanesco, patizon a mrkve nakrájíme na cca dvoucentimetrové kousky, které lehce opečeme na olivovém oleji a osolíme.
4. Jako přílohu můžeme použít oloupané brambory uvařené v osolené vodě.