Archonský tatar z ústřic

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
24ks
ústřic12ks
krevet20dkg
mojonéza2ks
šalotka1ks
citronpetržel
pažitka
kapary
Postup přípravy
1. Vyloupeme krevety a nakrájíme je. Nakrájíme také petržel s pažitkou a šalotkou. Vše zamícháme do majonézy, přidáme pepř, 2 lžičky kaparů a citronovou šťávu.
2. Otevřeme ústřice a počkáme, až vypustí vodu. Vyjmeme je ze skořápky a necháme okapat z druhé vody. Omyjeme skořápky a necháme je odkapat.
3. Ústřice nasekáme nožem a přidáme je k majonézové směsi.
4. Směsí s ústřicemi naplníme skořápky.
5. Servírujeme na míse vysypané hrubou solí.
2. Otevřeme ústřice a počkáme, až vypustí vodu. Vyjmeme je ze skořápky a necháme okapat z druhé vody. Omyjeme skořápky a necháme je odkapat.
3. Ústřice nasekáme nožem a přidáme je k majonézové směsi.
4. Směsí s ústřicemi naplníme skořápky.
5. Servírujeme na míse vysypané hrubou solí.