Chilli humr

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
2
čerstvý humr500g
očištěné sladké chilli papričky5
šalotka1
zázvor1/2
kořene galangal1
svazek citronové trávy3
puky palmového cukru80g
krevetová pasta2
lžíce rajského protlaku1
svazek koriandruskelety ze 2 humrů
6
lžic rybí omáčky3000ml
kokosové mlékosmažená tráva ze sladké brmabory
2
lžíce orestovaných kokosových hoblin3
pošírované bok choyPostup přípravy
1. Ve vroucí vodě spaříme chilli papričky a okamžitě je zchladíme v ledové tříšti. necháme odkapat a v mixéru rozmixujeme v hustou červenou pastu.
2. Humra vložíme do vroucí vody na 6 minut, poté ihned zchladíme, vyloupeme na jednotlivé porce a skelety použijeme na základ chilli omáčky.
3. Na tuku orestujeme šalotku, zázvor, galangal a citronovou trávu, v polovině restování přidáme skelety společně s palmovým cukrem.
4. Vše důkladně restujeme do zkaramelizování.
5. Do zlatavého základu přidáme krevetovou pastu, rajský protlak a nasekaný koriandr.
6. Důkladně promícháme a podlijeme rybí omáčkou.
7. Necháme odpařit nadbytečnou vodu a celý základ podlijeme kokosovým mlékem. pomalu vaříme 1 hodinu.
8. Po uvaření ze základu odstraníme skelety humra a vše důkladně rozmixujeme v jemnou pastu, kterou před servírováním ještě zjemníme kokosovým mlékem.
2. Humra vložíme do vroucí vody na 6 minut, poté ihned zchladíme, vyloupeme na jednotlivé porce a skelety použijeme na základ chilli omáčky.
3. Na tuku orestujeme šalotku, zázvor, galangal a citronovou trávu, v polovině restování přidáme skelety společně s palmovým cukrem.
4. Vše důkladně restujeme do zkaramelizování.
5. Do zlatavého základu přidáme krevetovou pastu, rajský protlak a nasekaný koriandr.
6. Důkladně promícháme a podlijeme rybí omáčkou.
7. Necháme odpařit nadbytečnou vodu a celý základ podlijeme kokosovým mlékem. pomalu vaříme 1 hodinu.
8. Po uvaření ze základu odstraníme skelety humra a vše důkladně rozmixujeme v jemnou pastu, kterou před servírováním ještě zjemníme kokosovým mlékem.
Podávání:
1. Jednotlivé porce humra vložíme do máslového rybího vývaru a lehce prohřejeme.
2. Chilli základ lehce zarestujeme, podlijeme kokosovým mlékem, popřípadě dochutíme čerstvými chilli papričkami a rybí omáčkou.
3. Humra podáváme s pošírovaným bok choy, smaženou trávou ze sladkých brambor a kokosovými hoblinami.
4. Celý pokrm můžeme ozdobit thajskou bazalkou, Salicorniem a vyšlehaným kokosovým mlékem.
5. Vhodnou přílohou je jasmínová rýže.
2. Chilli základ lehce zarestujeme, podlijeme kokosovým mlékem, popřípadě dochutíme čerstvými chilli papričkami a rybí omáčkou.
3. Humra podáváme s pošírovaným bok choy, smaženou trávou ze sladkých brambor a kokosovými hoblinami.
4. Celý pokrm můžeme ozdobit thajskou bazalkou, Salicorniem a vyšlehaným kokosovým mlékem.
5. Vhodnou přílohou je jasmínová rýže.