Chobotnice na víně s estragonem podávaná na limetovo & kokosovém risottu

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
220g
chobotnice10g
bílé víno5g
estragon9g
strouhaný parmazán10g
limetka6g
strouhaný kokosrybí nebo kuřecí vývar
8g
citron8g
šalotka10g
olivový olej150g
kulatozrná rýže10g
máslo0,3g
celý pepř0,3g
bobkový list40
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)10g
cibule2g
sůl0,5g
mletý pepř3g
rukolaPostup přípravy
Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky.
Risotto:
1. Šalotku si orestujeme na olivovém oleji, přidáme rýži pozvolna restujeme až se rýže začne lesknout. Zastříkneme bílým vínem a po malých dávkám přiléváme vývar. Stále musíme míchat, aby se rýže vařila rovnoměrně.
2. Dále přidáme přidáme nastrouhanou limetkovou kůru a strouhaný kokos. Ke konci vložíme máslo a nastrouhaný parmasán a limetkovou šťávou.
3. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji, kterou osolíme, opepříme a lehce podusíme v červeném víně.
2. Dále přidáme přidáme nastrouhanou limetkovou kůru a strouhaný kokos. Ke konci vložíme máslo a nastrouhaný parmasán a limetkovou šťávou.
3. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji, kterou osolíme, opepříme a lehce podusíme v červeném víně.