Chobotnice na víně s estragonem podávaná na limetovo & kokosovém risottu

Chobotnice na víně s estragonem podávaná na limetovo & kokosovém risottu
Doba přípravy75 min
NáročnostStředně těžká
Počet porcí1

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
220g
chobotnice
10g
bílé víno
5g
estragon
9g
strouhaný parmazán
10g
limetka
6g
strouhaný kokos
rybí nebo kuřecí vývar
8g
citron
8g
šalotka
10g
olivový olej
150g
kulatozrná rýže
10g
máslo
0,3g
celý pepř
0,3g
bobkový list
40
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
10g
cibule
2g
sůl
0,5g
mletý pepř
3g
rukola

Postup přípravy

Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky.
Risotto:
1. Šalotku si orestujeme na olivovém oleji, přidáme rýži pozvolna restujeme až se rýže začne lesknout. Zastříkneme bílým vínem a po malých dávkám přiléváme vývar. Stále musíme míchat, aby se rýže vařila rovnoměrně.
2. Dále přidáme přidáme nastrouhanou limetkovou kůru a strouhaný kokos. Ke konci vložíme máslo a nastrouhaný parmasán a limetkovou šťávou.
3. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji, kterou osolíme, opepříme a lehce podusíme v červeném víně.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na mořské plody

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je