Chobotnice s červenou cibulí a česnekem na pastinákovém pyré, petrželová omáčka

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
220g
chobotnice50g
červená cibule8g
česnek130g
pastinak10g
máslo8g
citron1g
bílé víno10g
smetana5g
patržel (kudrnka)10g
olivový olej0,3g
celý pepř0,3g
bobkový list40g
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)10g
cibule2g
sůl2g
pepřPostup přípravy
1. Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením.
2. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky. Pastinák oloupeme, nakrájíme na velké kusy a vaříme v osolené vode doměkka.
3. Po uvaření zcedíme, rozmixujeme a přidáme máslo, osolíme, smetanu a vše vyšleháme do hladkého pyré.
4. Petrželovou omáčku si připravíme ze smetany, vína, másla a a najemno nasekané kudrnky. Osolíme, opepříme.
5. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji spolu s červenou cibulí a česnekem.Lehce osolíme a opepříme.
2. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky. Pastinák oloupeme, nakrájíme na velké kusy a vaříme v osolené vode doměkka.
3. Po uvaření zcedíme, rozmixujeme a přidáme máslo, osolíme, smetanu a vše vyšleháme do hladkého pyré.
4. Petrželovou omáčku si připravíme ze smetany, vína, másla a a najemno nasekané kudrnky. Osolíme, opepříme.
5. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji spolu s červenou cibulí a česnekem.Lehce osolíme a opepříme.