Chobotnice s červenou cibulí a česnekem na pastinákovém pyré, petrželová omáčka

Chobotnice s červenou cibulí a česnekem na pastinákovém pyré, petrželová omáčka
Doba přípravy75 min
NáročnostStředně těžká
Počet porcí1

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
220g
chobotnice
50g
červená cibule
8g
česnek
130g
pastinak
10g
máslo
8g
citron
1g
bílé víno
10g
smetana
5g
patržel (kudrnka)
10g
olivový olej
0,3g
celý pepř
0,3g
bobkový list
40g
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
10g
cibule
2g
sůl
2g
pepř

Postup přípravy

1. Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením.
2. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky. Pastinák oloupeme, nakrájíme na velké kusy a vaříme v osolené vode doměkka.
3. Po uvaření zcedíme, rozmixujeme a přidáme máslo, osolíme, smetanu a vše vyšleháme do hladkého pyré.
4. Petrželovou omáčku si připravíme ze smetany, vína, másla a a najemno nasekané kudrnky. Osolíme, opepříme.
5. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji spolu s červenou cibulí a česnekem.Lehce osolíme a opepříme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na mořské plody

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je