Chobotnice s cuketovým cous-cous s quinoou, rukolový salátek

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
220g
chobotnice50g
cuketa80g
cous cous20g
quinoa3g
koriandr10g
bílé víno16g
citron3g
máslo3g
šalotka0,5g
balsamicového octa10g
olivový olej0,3g
celý pepř0,3g
bobkový list40g
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)10g
cibulesůl, pepř
Postup přípravy
1. Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky.
2. Cuketu si nakrájíme na julienne nudličky, které orestujeme na másle. Cous-cous a quinou zalijeme vařící vodou spolu s citronovou šťávou a olivovým olejem a necháme nabobtnat.
3. Poté rozmícháme metličkou na sypkou směs a vložíme do orestované cukety. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný čerstvý koriandr. Rukolu a šalotku nakrájenou na jemno zastíkneme olivovým olejem a balsamicem, lehce promícháme a hned servírujeme.
4. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji, kterou osolíme, opepříme.
2. Cuketu si nakrájíme na julienne nudličky, které orestujeme na másle. Cous-cous a quinou zalijeme vařící vodou spolu s citronovou šťávou a olivovým olejem a necháme nabobtnat.
3. Poté rozmícháme metličkou na sypkou směs a vložíme do orestované cukety. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný čerstvý koriandr. Rukolu a šalotku nakrájenou na jemno zastíkneme olivovým olejem a balsamicem, lehce promícháme a hned servírujeme.
4. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji, kterou osolíme, opepříme.