Grilované kalamáry s curry majonézou, salátem a bagetou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1200g
čištěné chlazené kalamáry80g
citron25g
madras curry400g
majonéza200g
červená cibule3g
kamenná sůl200g
salát rukola1200g
bagetaPostup přípravy
Předpříprava kalamár (cca 30 minut):
1) Osušíme je ubrouskem, tělo oddělíme od hlavy s chapadly.
2) Z hlav vykrojíme oči a z chapadel vydloubneme chrupavkovité zuby.
3) Z těla kalamár prsty jednoduše vytahneme chrupavkovitou pateřní kost a tělo následně podélně rozpůlíme.
4) Vnitřek těla osušíme utěrkou a nařízneme na povrchu pro dekoraci a snažší konzumaci na drobné kostičky.
5) Poté krájíme porce. Chapadla z kalamár taktéž použijeme.
6) Nakrájené kalamáry ogrilujeme na 10 vteřin a poté je osolíme a zakapeme olivovým olejem. jednotlive porce ještě překrájíme na menší kusy.
2) Z hlav vykrojíme oči a z chapadel vydloubneme chrupavkovité zuby.
3) Z těla kalamár prsty jednoduše vytahneme chrupavkovitou pateřní kost a tělo následně podélně rozpůlíme.
4) Vnitřek těla osušíme utěrkou a nařízneme na povrchu pro dekoraci a snažší konzumaci na drobné kostičky.
5) Poté krájíme porce. Chapadla z kalamár taktéž použijeme.
6) Nakrájené kalamáry ogrilujeme na 10 vteřin a poté je osolíme a zakapeme olivovým olejem. jednotlive porce ještě překrájíme na menší kusy.
Příprava majonézy (cca 5 minut):
V míse smícháme majonézu s curry, najemno nakrájenou cibulkou, na nudličky nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou šťávou.
Příprava bagety (cca 5 minut):
Pečenou bagetu rozkrojíme na poloviny a ogrilujeme.
Servírování:
Na talíř přeložíme ogrilovanou bagetu s kalamáry, doplníme salátem rukola a dresinkem. K pokrmu můžeme servírovat i bramborové chipsy.