Humr s estragonovou omáčkou a pappardelle

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
800g
humr 500g
vařené těstoviny pappardelle300ml
suché bílé víno400ml
kuřecí vývar300ml
Crème fraîche150g
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)200g
šalotka20g
nesolené máslopolníček
estragon
mořská sůl
bílý pepř
Postup přípravy
1. Z kořenové zeleniny a vody si připravíme vývar, ve kterém uvaříme humra. Doba přípravy je 15 minut.
2. Humra z vývaru vyjmeme, rozstřihneme a z ocasu a klepet vyjmeme maso. Prázdnou schránku vyčistíme a použijeme jako ozdobu k dozdobení celkového pokrmu.
3. V kastrolku na mírném ohni rozpustíme máslo, do nějž přidáme jednu nakrájenou šalotku. Za stálého míchání přivedeme k varu. Tekutina nám pozvolna zhoustne, přilijeme do ní vývar a bílé víno.
4. Opět necháme tekutinu za stálého míchání zredukovat, přidáme Crème fraîche, estragon a mořskou sůl s bílým pepřem. Do omáčky přidáme maso z humra.
5. Takto připraveného humra servírujeme na talíř na hnízdo s pappardelle a dozdobíme jej polníčkem a prázdnou schránkou humra.
2. Humra z vývaru vyjmeme, rozstřihneme a z ocasu a klepet vyjmeme maso. Prázdnou schránku vyčistíme a použijeme jako ozdobu k dozdobení celkového pokrmu.
3. V kastrolku na mírném ohni rozpustíme máslo, do nějž přidáme jednu nakrájenou šalotku. Za stálého míchání přivedeme k varu. Tekutina nám pozvolna zhoustne, přilijeme do ní vývar a bílé víno.
4. Opět necháme tekutinu za stálého míchání zredukovat, přidáme Crème fraîche, estragon a mořskou sůl s bílým pepřem. Do omáčky přidáme maso z humra.
5. Takto připraveného humra servírujeme na talíř na hnízdo s pappardelle a dozdobíme jej polníčkem a prázdnou schránkou humra.