Humr thermidor

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
2ks
uvařený humr 60g
máslo1ks
šalotka25g
hladká mouka300ml
mléko1,5
lžičky nakrájeného čerstvého krblíku1
lžička nakrájeného čerstvého estragonu1,5
lžičky nakrájené petrželky2
lžičky dijonsklé hořčice6
lžic suchého bílého vína3
lžíce smetany ke šlehání4
lžíce nastrouhaného parmezánucitron
sůl, pepř
Postup přípravy
1. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Humrům vykroutíme hlavy, klepeta odlomíme, přelámeme a vybereme maso.
2. Ostrým nožem humry rozpůlíme po délce a odstraníme z nich vnitřnosti. Humří maso vybereme a odložíme. Prázdné poloviny krunýře opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Maso nakrájíme na plátky silné 2 cm.
3. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a opékáme ji 4–5 minut doměkka. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání zahříváme 2 minuty.
4. Hrnec odstavíme a omáčku postupně zředíme mlékem. Hrnec vrátíme na oheň, omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Zmírníme oheň, do omáčky vmícháme bylinky a hořčici a osolíme ji a opepříme.
5. Hrnec odstavíme a do omáčky všleháme víno a smetanu. Hrnec poté vrátíme na plotnu a omáčku pozvolna vaříme do zhoustnutí.
6. Vložíme maso z humra a 2–3 minuty prohřejeme. Směs rozdělíme do polovin krunýře, posypeme parmezánem a grilujeme dozlatova. Hotový pokrm upravíme na mísu, ozdobíme plátky citronu a snítkami petržele a podáváme.
2. Ostrým nožem humry rozpůlíme po délce a odstraníme z nich vnitřnosti. Humří maso vybereme a odložíme. Prázdné poloviny krunýře opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Maso nakrájíme na plátky silné 2 cm.
3. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a opékáme ji 4–5 minut doměkka. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání zahříváme 2 minuty.
4. Hrnec odstavíme a omáčku postupně zředíme mlékem. Hrnec vrátíme na oheň, omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Zmírníme oheň, do omáčky vmícháme bylinky a hořčici a osolíme ji a opepříme.
5. Hrnec odstavíme a do omáčky všleháme víno a smetanu. Hrnec poté vrátíme na plotnu a omáčku pozvolna vaříme do zhoustnutí.
6. Vložíme maso z humra a 2–3 minuty prohřejeme. Směs rozdělíme do polovin krunýře, posypeme parmezánem a grilujeme dozlatova. Hotový pokrm upravíme na mísu, ozdobíme plátky citronu a snítkami petržele a podáváme.