Letní pánev s mořskými plody

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
600g
filety z halibuta500g
slávky400g
rané brambory200g
třešňová rajčata8
velké krevety2
pálivé papriky2
plechovky sekaných rajčat1
řapíkatý celer1
karotka1
cibule1/2
fenykl4
stroužky česneku150ml
bílé víno1/2
lžíce šafránu4
lžíce olivového olejesůl
pepř
oregano, tymián, saturejka, bobkový list, petržel
Postup přípravy
1) Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli, česnek, karotku, celer, papriku a fenykl.
2) Osolte, na středním plameni orestujte a nechte zesklovatět.
3) Zalijte bílým vínem a nechte z části vyvařit. Přidejte bylinky, koření a šafrán.
4) Vmíchejte nasekaná rajčata, nakrájená třešňová rajčata a brambory.
5) Znovu osolte, podlijte ještě navíc vodou (nebo rybím vývarem) a vařte zakryté do změknutí (asi 30 minut).
6) Krevety a slávky dobře očistěte. Filety z halibuta rozdělte na menší porce a osolte.
7) Opatrně vložte do pánve a nechte na mírném plameni dojít (asi 7 minut).
2) Osolte, na středním plameni orestujte a nechte zesklovatět.
3) Zalijte bílým vínem a nechte z části vyvařit. Přidejte bylinky, koření a šafrán.
4) Vmíchejte nasekaná rajčata, nakrájená třešňová rajčata a brambory.
5) Znovu osolte, podlijte ještě navíc vodou (nebo rybím vývarem) a vařte zakryté do změknutí (asi 30 minut).
6) Krevety a slávky dobře očistěte. Filety z halibuta rozdělte na menší porce a osolte.
7) Opatrně vložte do pánve a nechte na mírném plameni dojít (asi 7 minut).