Marinované chobotnice

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
chlazené chobotničky2000ml
zeleninový vývar250ml
extra panenský olivový olej200ml
bílé suché víno500g
celer500g
mrkev30g
čerstvý tymián20g
kamenná sůl1g
celý bílý pepřPostup přípravy
1. Chlazené očištěné chobotničky vložíme do ochuceného zeleninového vývaru a vaříme je "táhnutím" doměkka.
2. Než se uvaří, připravíme si marinádu. Oloupeme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na tenké dlouhé nudličky asi 2 mm silné. Otrháme lístky tymiánu.
3. Na pánev dáme trochu olivového oleje a krátce na něm orestujeme kořenovou zeleninu.
4. Přidáme otrhaný tymián, zalijeme bílým vímen a krátce povaříme, aby zelenina zůstala "na skus". Poté ochutíme solí a bílým pepřem.
5. Do misky dáme pošírované chobotničky, k nim přidáme ochucenou zeleninu a vše zalijeme teplým olivovým olejem. Lehce promícháme a necháme vychladnout.
2. Než se uvaří, připravíme si marinádu. Oloupeme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na tenké dlouhé nudličky asi 2 mm silné. Otrháme lístky tymiánu.
3. Na pánev dáme trochu olivového oleje a krátce na něm orestujeme kořenovou zeleninu.
4. Přidáme otrhaný tymián, zalijeme bílým vímen a krátce povaříme, aby zelenina zůstala "na skus". Poté ochutíme solí a bílým pepřem.
5. Do misky dáme pošírované chobotničky, k nim přidáme ochucenou zeleninu a vše zalijeme teplým olivovým olejem. Lehce promícháme a necháme vychladnout.
Servírování:
Marinované chobotnice servírujeme jako salát na míse. Můžeme je podávat i jako finger food.