Marinované chobotnice

Marinované chobotnice
Doba přípravy3 hodiny
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
chlazené chobotničky
2000ml
zeleninový vývar
250ml
extra panenský olivový olej
200ml
bílé suché víno
500g
celer
500g
mrkev
30g
čerstvý tymián
20g
kamenná sůl
1g
celý bílý pepř

Postup přípravy

1. Chlazené očištěné chobotničky vložíme do ochuceného zeleninového vývaru a vaříme je "táhnutím" doměkka.
2. Než se uvaří, připravíme si marinádu. Oloupeme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na tenké dlouhé nudličky asi 2 mm silné. Otrháme lístky tymiánu.
3. Na pánev dáme trochu olivového oleje a krátce na něm orestujeme kořenovou zeleninu.
4. Přidáme otrhaný tymián, zalijeme bílým vímen a krátce povaříme, aby zelenina zůstala "na skus". Poté ochutíme solí a bílým pepřem.
5. Do misky dáme pošírované chobotničky, k nim přidáme ochucenou zeleninu a vše zalijeme teplým olivovým olejem. Lehce promícháme a necháme vychladnout.
Servírování:
Marinované chobotnice servírujeme jako salát na míse. Můžeme je podávat i jako finger food.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na mořské plody

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je