Mix mořských plodů
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
3
královské krevety ve skořápce3
vykuchané olihně3
sladké papriky (žlutá, zelená, červená)3
snítky rozmarýnubyliny pro marinování (dle vlastního výběru)
100g
cherry rajčátka50g
olivylimetka a citron
hrst nasekané petrželky
2
chilli lusky1
šalotka1
fenyklšpetka cukru
olivový olej
sůl, pepř
Postup přípravy
1. Zeleninu nakrájíme na rovnoměrně velké kostky a krátce ji opečeme na pánvi s trochou olivového oleje.
2. Přidáme rozmarýnové listy a špetku cukru, soli a pepře podle chuti. Smažíme 5 minut a necháme vychladnout.
3. Olihně naplníme zeleninou a necháme je marinovat několik hodin nebo přes noc v olivovém oleji smíchaném s bylinkami.
4. Grilujeme je po obou stranách při vysoké teplotě, dokud nezískají zlatavě hnědé zbarvení. Dochutíme je trochou olivového oleje a limetkové šťávy.
5. Krevety rozkrojíme na polovinu a vyjmeme střívko. Chilli papričky nakrájíme na malé kousky, šalotku nasekáme na kostičky a rozpůlíme rajčata.
6. Krevety vložíme do hliníkové misky s trochou olivového oleje a položíme je na gril. Přidáme trochu chilli, rozmarýnu a olivového oleje, posolíme a lehce opepříme.
7. Po krátkém opečení lehce zakápneme citronovou šťávou. Přimícháme rajčata, šalotku a petrželku a vše grilujeme dalších 5 minut. Nakonec přidáme olivy a limetkovou kůru.
8. Krevety a olihně podáváme jako rybí mix, například s kuskusem.
2. Přidáme rozmarýnové listy a špetku cukru, soli a pepře podle chuti. Smažíme 5 minut a necháme vychladnout.
3. Olihně naplníme zeleninou a necháme je marinovat několik hodin nebo přes noc v olivovém oleji smíchaném s bylinkami.
4. Grilujeme je po obou stranách při vysoké teplotě, dokud nezískají zlatavě hnědé zbarvení. Dochutíme je trochou olivového oleje a limetkové šťávy.
5. Krevety rozkrojíme na polovinu a vyjmeme střívko. Chilli papričky nakrájíme na malé kousky, šalotku nasekáme na kostičky a rozpůlíme rajčata.
6. Krevety vložíme do hliníkové misky s trochou olivového oleje a položíme je na gril. Přidáme trochu chilli, rozmarýnu a olivového oleje, posolíme a lehce opepříme.
7. Po krátkém opečení lehce zakápneme citronovou šťávou. Přimícháme rajčata, šalotku a petrželku a vše grilujeme dalších 5 minut. Nakonec přidáme olivy a limetkovou kůru.
8. Krevety a olihně podáváme jako rybí mix, například s kuskusem.