Thajské smažené nudle Pad Thai

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
200g
rostlinný olej250g
žlutá cibule35g
čerstvý česnek150g
tofu300g
rostlinný olej na smažení50g
sušené krevety500g
vejce0,5g
chilli prášek50g
tamarindová pasta5g
kamenná sůl30g
cukr krupice30g
rybí omáčka30g
sojová omáčka50g
nať česneku50g
limetka na šťávu50g
mungo klíčky300g
limetka100g
nesolené arašídy1g
sušené chilliPostup přípravy
Příprava surovin (cca 15 min):
Oloupanou, očištěnou cibuli nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Tofu nakrájíme na plátky a osmažíme v oleji dozlatova při teplotě 175'C. Rýžové nudle namočíme do vody a necháme je nabobtnat do změknutí.
Příprava pokrmu (cca 15 min):
Do rozpálené wok pánve nalijeme olej, přidáme nakrájený česnek a zpěníme. Poté přidáme sušené krevety, orestujeme a nakonec vejce.Vejce lehce zatáhneme. Pak do woku vložíme nakrájenou cibuli, osmažené tofu a orestujeme. Dále přidáme chilli prášek, tamarindovou pastu, špetku soli, cukr, rybí omáčku, sojovou omáčku a promícháme. Poté přidáme namočené nudle a orestujeme. Nakonec posypeme nakrájenou česnekovou natí a doladíme limetkovou šťávou.
Servírování:
Na střed předehřátého talíře nandáme připravené pad thai a pokrm doplníme mungo klíčky, půlkou limetky, posypeme strouhanými arašídy a sušeným chilli.