Paella s květákovou rýž

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1
větší květák2
sépie4
stroužky česneku2
červená cibuleolivový olej
8
oloupaných krevet2
langustiny8
očištěné mušle1
červená paprika1/2
hrnku rajčatového pyré1
lžička mleté uzené papriky3/4
hrnku rybího nebo kuřecího vývarupár snítek šafránu
1/2
hrnku mraženého hráškunerafinovaná mořská sůl
nasekaná petržel
citron
Postup přípravy
1. Květák očistíme a nakrájíme na růžičky.
2. Ty poté vložíme do mixéru, zalijeme filtrovanou vodou tak, aby růžičky květáku byl ponořené. Zapneme mixér a mixujeme, dokud se nám nevytvoří malé, jako rýže vypadající, kousky květáku. Dávejte pozor u vysokorychlostních mixéru, kde stačí pro rozmixování květáku pouze pár vteřin.
3. Květovou rýži poté přecedíme a vložíme do mísy.
4. Sépii rozřízneme napůl a poté nakrájíme na menší kostičky.
5. V širší pánvi zahřejme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou sépii a sůl, a 2 minuty restujeme. Sépii poté přendáme do misky.
6. Cibuli a česnek nasekáme najemno, vložíme do pánve s olejem a restujeme 3 minuty.
7. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a společně restujeme další 2 minuty.
8. Poté vlijeme rajčatové pyré, přidáme uzenou papriku a restujeme 2–3 minuty.
9. Následně vlijeme vývar, přidáme šafrán a sůl a promícháme. Do pánve poté vyskládáme všechny mořské plody, pánev překryjeme pokličkou a necháme 4 minuty vařit.
10. Poté mořské plody přendáme na talíř.
11. Do vzniklé omáčky přidáme květákovou rýži a hrášek a vše důkladně promícháme. Na ně poté rovnoměrně vyskládáme mořské plody, překryjeme pokličkou a necháme 5 minut vařit.
12. Pokličku odklopíme a na vyšším plameni vaříme bez ní, dokud se vývar nevyvaří.
13. Hotovou paellu posypeme nasekanou petrželkou a podáváme společně s kouskem citronu.
2. Ty poté vložíme do mixéru, zalijeme filtrovanou vodou tak, aby růžičky květáku byl ponořené. Zapneme mixér a mixujeme, dokud se nám nevytvoří malé, jako rýže vypadající, kousky květáku. Dávejte pozor u vysokorychlostních mixéru, kde stačí pro rozmixování květáku pouze pár vteřin.
3. Květovou rýži poté přecedíme a vložíme do mísy.
4. Sépii rozřízneme napůl a poté nakrájíme na menší kostičky.
5. V širší pánvi zahřejme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou sépii a sůl, a 2 minuty restujeme. Sépii poté přendáme do misky.
6. Cibuli a česnek nasekáme najemno, vložíme do pánve s olejem a restujeme 3 minuty.
7. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a společně restujeme další 2 minuty.
8. Poté vlijeme rajčatové pyré, přidáme uzenou papriku a restujeme 2–3 minuty.
9. Následně vlijeme vývar, přidáme šafrán a sůl a promícháme. Do pánve poté vyskládáme všechny mořské plody, pánev překryjeme pokličkou a necháme 4 minuty vařit.
10. Poté mořské plody přendáme na talíř.
11. Do vzniklé omáčky přidáme květákovou rýži a hrášek a vše důkladně promícháme. Na ně poté rovnoměrně vyskládáme mořské plody, překryjeme pokličkou a necháme 5 minut vařit.
12. Pokličku odklopíme a na vyšším plameni vaříme bez ní, dokud se vývar nevyvaří.
13. Hotovou paellu posypeme nasekanou petrželkou a podáváme společně s kouskem citronu.