Pošírované slávky na rajčatech, chilli a bazalce

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
3000g
čerstvé slávky150g
extra panenský olivový olej100g
šalotka40g
čerstvý česnek20g
chilli papričky1000g
krájená rajčata15g
kamenná sůl50g
čerstvá bazalkaPostup přípravy
Příprava slávek (cca 20 minut):
Slávky propláchneme v několika vodách, schránky očistíme kartáčkem a vyjmeme vlákna, která svírají schránky.
Příprava omáčky (cca 10 minut)
1) Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, chilli papričky nakrájíme na malé kostičky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
2) Šalotku orestujeme na olivovém oleji společně s chilli papričkami a česnekem dosklovata.
3) Přidáme nakrájená rajčata, ochutíme solí a krátce povaříme.
4) Do omáčky vložíme očištěné slávky, přikryjeme je poklicí a na 10 vteřin je necháme přikryté.
5) Poté poklici odstraníme, přidáme na nudličky nakrájené lístky čerstvé bazalky a ihned servírujeme.
2) Šalotku orestujeme na olivovém oleji společně s chilli papričkami a česnekem dosklovata.
3) Přidáme nakrájená rajčata, ochutíme solí a krátce povaříme.
4) Do omáčky vložíme očištěné slávky, přikryjeme je poklicí a na 10 vteřin je necháme přikryté.
5) Poté poklici odstraníme, přidáme na nudličky nakrájené lístky čerstvé bazalky a ihned servírujeme.
Servírování:
Do hlubokého talíře naaranžujeme slávky včetně omáčky. Všechny slávky musí být otevřené.
Komentář kuchaře:
Slávky můžeme servírovat ve speciálních kastrůlkách. Špatné slávky jsou ty, které nemají charakteristickou vůni.