Restovaná chobotnice na fenyklovém ragů se žampiony, omáčka z pečených rajčat

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
220g
chobotnice120g
čerstvý fenykl80g
žampiony20g
jarní cibulka80g
rajče0,2g
anýz14g
citron10g
olivový olej10g
bílé víno3g
bazalka2g
sůl0,3g
celý pepř0,3g
bobkový list40
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)10g
cibulePostup přípravy
1. Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky.
2. Fenykl si nakrájíme a spaříme v osolené vodě. Na pánvi si orestujeme na čtvrtky nakrájené žampiony, spařený fenykl, nahruhbo nakrájenou jarní cibulku.
3. Dochutíme solí, nadrceným anýzem, pepřem a zastříkneme bílým vínem.
2. Fenykl si nakrájíme a spaříme v osolené vodě. Na pánvi si orestujeme na čtvrtky nakrájené žampiony, spařený fenykl, nahruhbo nakrájenou jarní cibulku.
3. Dochutíme solí, nadrceným anýzem, pepřem a zastříkneme bílým vínem.