Šafránové rizoto se severským humrem a mořskými plody

Šafránové rizoto se severským humrem a mořskými plody
Doba přípravy40 min
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
350g
rýže carnaroli
400g
severský humr
250g
čirý kuřecí vývar
125g
suché bílé víno
100g
rajčat
100g
slávky Jumbo
80g
škeble Vongole
90g
máslo
60g
šalotka
60ml
extra panenský olivový olej
1g
listový petržel
7g
sůl
0,5g
šafrán

Postup přípravy

1. Severského humra můžeme připravovat v celku nebo jej oloupeme. Vždy však musíme vyjmout střívko. Slávky a mušle propláchneme pečlivě ve vodě (několikrát ji vyměníme), abychom odplavili písek.
2. Rýži propláchneme vodou a necháme v cedníku okapat. Šafrán namočíme v troše vlažné vody. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme ji krátce na olivovém oleji jen tak, aby zesklovatěla.
3. Vsypeme rýži, zamícháme a opět orestujeme. Pak rýži zalijeme bílým vínem a posléze vařícím kuřecím vývarem. Přidáme vodu s namočeným šafránem a dochutíme solí.
4. Za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Pak přidáme humra, mušle, slávky a už jen krátce povaříme. Rýže musí být naměklá a na povrchu šlemovitá.
5. Těsně před koncem tepelné úpravy přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata (ta jsme si nejdříve spařili ve vroucí vodě a oloupali).
6. Pevné (vychlazené) kousky másla vmícháme těsně před podáváním spolu s nasekanou petrželkou. Rizoto podáváme ideálně na nahřátém talíři.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na mořské plody

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je