Slávky ve víně a bylinkové šťávě

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1kg
slávky200ml
bílé víno2l
rybí vývar2
rajčata2
cibule2
stroužky česneku3
snítky celerupetržel
1
fenykl1/2
šafránbobkový list
celý pepř
hřebíček
1
svazek bylinky (rozmarýn, tymián, majoránka)sůl, pepř
Postup přípravy
1. Slávky důkladně propláchneme a otevřené vyhodíme.
2. Zeleninu, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a osmažíme na pánvi, dokud cibule nezesklovatí.
3. Zeleninu zalijeme bílým vínem a přilijeme rybí vývar. Přidáme všechno koření a svazek bylinek. Osolímem opepříme a krátce povaříme.
4. Vsypeme slávky a necháme vařit 10 –15 minut, dokud se lastury neotevřou. Při delším vaření by mušle ztuhly.
5. Odstraníme všechny zavřené exempláře.
6. Otevřené slávky podáváme se šťávou a opečenou bagetou.
2. Zeleninu, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a osmažíme na pánvi, dokud cibule nezesklovatí.
3. Zeleninu zalijeme bílým vínem a přilijeme rybí vývar. Přidáme všechno koření a svazek bylinek. Osolímem opepříme a krátce povaříme.
4. Vsypeme slávky a necháme vařit 10 –15 minut, dokud se lastury neotevřou. Při delším vaření by mušle ztuhly.
5. Odstraníme všechny zavřené exempláře.
6. Otevřené slávky podáváme se šťávou a opečenou bagetou.