Slávky ve víně a bylinkové šťávě

Slávky ve víně a bylinkové šťávě
Doba přípravy35 min
NáročnostStřední
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1kg
slávky
200ml
bílé víno
2l
rybí vývar
2
rajčata
2
cibule
2
stroužky česneku
3
snítky celeru
petržel
1
fenykl
1/2
šafrán
bobkový list
celý pepř
hřebíček
1
svazek bylinky (rozmarýn, tymián, majoránka)
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Slávky důkladně propláchneme a otevřené vyhodíme.
2. Zeleninu, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a osmažíme na pánvi, dokud cibule nezesklovatí.
3. Zeleninu zalijeme bílým vínem a přilijeme rybí vývar. Přidáme všechno koření a svazek bylinek. Osolímem opepříme a krátce povaříme.
4. Vsypeme slávky a necháme vařit 10 –15 minut, dokud se lastury neotevřou. Při delším vaření by mušle ztuhly.
5. Odstraníme všechny zavřené exempláře.
6. Otevřené slávky podáváme se šťávou a opečenou bagetou.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na mořské plody

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je