Smažené krevety s exotickým nádechem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
300g
krevet250ml
kokosové mlékorýže basmati
čerstvý koriandr
česnek
kari koření
zázvor
mořská sůl
bílý pepř
Postup přípravy
1. Nejprve si připravíme krevety. Odstraníme hlavičku a skořápku; krevetu pečlivě omyjeme a vyjmeme střívko. Náš tip: ocásek odstraňovat nemusíte; krevety s ocáskem vypadají při servírování dobře.
2. Zázvor oloupeme a rozkrájíme na plátky.
3. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme krevety. Asi po minutě je dochutíme solí a pepřem. Když krevety rovnoměrně zrůžoví, vyjmeme je z pánve.
4. Do pánve vložíme zázvor a dochutíme jej kari kořením. Přidáme kokosové mléko a necháme jej asi čtyři minuty povařit. Dosolíme podle chuti.
5. Těsně před podáváním vložíme krevety zpět do pánve a přidáme jemně nakrájené listy koriandru.
6. Krevety naaranžujeme na talíř a ozdobíme koriandrem. Podáváme s rýží Basmati.
2. Zázvor oloupeme a rozkrájíme na plátky.
3. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme krevety. Asi po minutě je dochutíme solí a pepřem. Když krevety rovnoměrně zrůžoví, vyjmeme je z pánve.
4. Do pánve vložíme zázvor a dochutíme jej kari kořením. Přidáme kokosové mléko a necháme jej asi čtyři minuty povařit. Dosolíme podle chuti.
5. Těsně před podáváním vložíme krevety zpět do pánve a přidáme jemně nakrájené listy koriandru.
6. Krevety naaranžujeme na talíř a ozdobíme koriandrem. Podáváme s rýží Basmati.