Sushi z plněné sépie

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
4ks
středně velké sépie3
hrnečky rýže na sushi2
lžíce sojové omáčky1
lžíce oleje1
lžíce černého sezamu1
lžíce mirinu1/2
pórekwasabi
Postup přípravy
1. Sépie omyjeme a odřízneme jim chapadla a postranní ploutvičky.
2. Chapadla a ploutvičky nakrájíme nadrobno a povaříme ve vodě ochucené mirinem (slazeným japonským rýžovým vínem) a sojovou omáčkou.
3. Pórek nakrájíme na malé kousky, osmahneme je na rozehřátém oleji, přidáme scezená chapadla a ploutvičky sépie, znovu osmahneme a smícháme s uvařenou rýží a černým sezamem. Vzniklou hmotou plníme sépie, které pak příčně nakrájíme na plátky.
4. Podáváme s wasabi a sojovou omáčkou pro dochucení každého sousta.
2. Chapadla a ploutvičky nakrájíme nadrobno a povaříme ve vodě ochucené mirinem (slazeným japonským rýžovým vínem) a sojovou omáčkou.
3. Pórek nakrájíme na malé kousky, osmahneme je na rozehřátém oleji, přidáme scezená chapadla a ploutvičky sépie, znovu osmahneme a smícháme s uvařenou rýží a černým sezamem. Vzniklou hmotou plníme sépie, které pak příčně nakrájíme na plátky.
4. Podáváme s wasabi a sojovou omáčkou pro dochucení každého sousta.