Vaječná omeleta s čerstvými ústřicemi

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1500g
vejce30ks
ustřic N1 Fine de Clair225g
bíláí cibule200g
máslo 82%75g
listová petržel2,5g
mořská sůl (šupiny či vločky)Postup přípravy
1. Ústřice otevřeme pomocí speciálního nože. Odřízneme je nožem od ulity a odstraníme štětečkem veškeré nečistoty. Na omeletu použijeme pouze maso z nepoškozených ústřic.
2. Oloupanou bílou cibuli nakrájíme najemno a na másle ji necháme zesklovatět v pánvi s nepřilnavou upravou dna. Přidáme čerstvé ústřice a lehce (7–10 vteřin) je orestujeme.
3. Přilijeme osolená rozšlehaná vejce, ponecháme je zespodu na mírném teple lehce zatuhnout a tahy vařečky směrem do kříže a ke středu pánve vejce shrneme. Tekutou část přitom přeléváme na odkrytá místa.
4. Touto technikou postupujeme, než jsou vejce zatažena na 70 %. Pak teprve začneme vejce rolovat směrem k sobě do omelety ve tvaru měsíce (k tomu nám může pomoci i okraj pánve).
5. Potom ji z pánve překlopíme rovnou na nahřátý talíř. Omeleta včetně ústřic tímto postupem zůstane šťavnatá a nevysušená. Servírujeme ji ozdobenou lístky petržele.
2. Oloupanou bílou cibuli nakrájíme najemno a na másle ji necháme zesklovatět v pánvi s nepřilnavou upravou dna. Přidáme čerstvé ústřice a lehce (7–10 vteřin) je orestujeme.
3. Přilijeme osolená rozšlehaná vejce, ponecháme je zespodu na mírném teple lehce zatuhnout a tahy vařečky směrem do kříže a ke středu pánve vejce shrneme. Tekutou část přitom přeléváme na odkrytá místa.
4. Touto technikou postupujeme, než jsou vejce zatažena na 70 %. Pak teprve začneme vejce rolovat směrem k sobě do omelety ve tvaru měsíce (k tomu nám může pomoci i okraj pánve).
5. Potom ji z pánve překlopíme rovnou na nahřátý talíř. Omeleta včetně ústřic tímto postupem zůstane šťavnatá a nevysušená. Servírujeme ji ozdobenou lístky petržele.