Vietnamské letní závitky

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
500g
salátová okurka400g
vařené loupané krevety300g
vlasové rýžové nudle300g
lahůdková cibule300g
mrkev250g
ledový salát200g
čerstvé fazolové klíčky200g
kulatý rýžový papír50ml
rybí omáčky30g
čerstvá máta30g
zelená perila30g
čerstvý koriandr30g
thajská bazalka50ml
voda40ml
rybí omáčka50g
třtinový cukr40g
rýžový ocet20g
tmavý česnek70g
limetka na šťávu5g
čerstvá chilli papričkaPostup přípravy
1. Do vlažné vody přidáme rybí omáčku, bílý ocet, sůl, třtinový cukr, šťávu z limetky, česnek a nasekané chilli. Omáčku promícháme a necháme odstát.
2. Mrkev, cibulku a okurku nakrájíme na nudličky a osolíme. Nudle namočíme asi na 10 minut do horké vody. Krevety krátce povaříme ve vodě s rybí omáčkou a scedíme.
3. Rýžový papír namočíme do vlažné vody. Změklý papír vyndáme z vody a přeložíme na prkno nebo na utěrku.
4. Na papír vložíme připravené ingredience. Začneme krevetami, přidáme perilu, mrkev, ředkev, namočené skleněné nudle, salát, trošku okurky a nakonec trochu koriandru a lístek bazalky.
5. Ingredience opatrně zabalíme do papíru (pozor, ať papír neprotrhneme) a po zabalení váleček nakrájíme.
6. Závitky servírujeme s připravenou omáčkou - omáčku rozdělíme do mističek a závitky do ní namáčíme.
2. Mrkev, cibulku a okurku nakrájíme na nudličky a osolíme. Nudle namočíme asi na 10 minut do horké vody. Krevety krátce povaříme ve vodě s rybí omáčkou a scedíme.
3. Rýžový papír namočíme do vlažné vody. Změklý papír vyndáme z vody a přeložíme na prkno nebo na utěrku.
4. Na papír vložíme připravené ingredience. Začneme krevetami, přidáme perilu, mrkev, ředkev, namočené skleněné nudle, salát, trošku okurky a nakonec trochu koriandru a lístek bazalky.
5. Ingredience opatrně zabalíme do papíru (pozor, ať papír neprotrhneme) a po zabalení váleček nakrájíme.
6. Závitky servírujeme s připravenou omáčkou - omáčku rozdělíme do mističek a závitky do ní namáčíme.
Náš tip:
Mrkev, která je součástí náplně, můžeme pro zvýraznění chuti kromě osolení naložit do octa, cukru, soli a rybí omáčky.