Filety z candáta na pěně z červené řepy s chipsy a bylinkovou rýží

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
filetů z candáta1500g
červené řepy250ml
rybího vývaru250ml
smetany100g
hladké mouky100g
máslo100g
karotky100g
cibulecitron
mořská sůl
pepř
Postup přípravy
Krok 1:
Červenou řepu uvaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Třetinu červené řepy a mrkve nakrájíme na tenké plátky.
Krok 2:
Filátka z candáta omyjeme, okořeníme solí a pepřem, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v mouce a opečeme na oleji po obou stranách 3–5 minut a uchováváme v teple.
Krok 3:
Ve výpeku zpěníme cibulku a zbývající červenou řepu, podlijeme rybím vývarem a smetanou, ochutíme a v mixéru vyšleháme pěnu.
Krok 4:
Plátky z červené řepy a mrkve opečeme na pánvi a podáváme jako přílohu.
Krok 5:
Filátka z candáta přelijeme pěnou z červené řepy, dozdobíme opečenou zeleninou a jako přílohu podáváme bylinkovou rýži.