Losos teriyaki, mrkev, ředkev, salát, rýže
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1700g
MCH Losos filet trim DTeriyaki:
600g
METRO Chef Teriyaki Sauce omáčka300g
Víno Mirin200g
Limetka na šťávuZelenina:
300g
METRO Chef Mrkev strouhaná300g
Ředkev bílá1g
Sůl kamenná75g
Rybí omáčkaDoplňky:
10g
MCH Sezam bílý600g
MCH little gem, METRO Chef Salát Crispy červený50g
Cibulka lahůdková (jarní)1125g
MCH Rýže jasmínová1405g
VodaPostup přípravy
Příprava zeleniny (cca 10 minut):
Jarní cibulku nakrájíme na nudličky a vložíme ji do studené vody. Ředkev nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s již nakrájenou mrkví a naložíme s trouchou soli a rybí omáčky.
Příprava lososa (cca 7 minut):
Lososa očistíme od kůže a nakrájíme na pravidelné porce. Jarní cibulku nakrájíme na nudličky a vložíme ji do studené vody. Na vymazanou pánev vložíme porci lososa. Na volnou část pánve přidáme Teriyaki, mirin, limetkovou šťávu a omáčku pozvolna svaříme. Během svařování maso lehce přeléváme.
Příprava rýže (cca 45 minut):
Jasmínovou rýži nasypeme do gastonádoby, zalijeme studenou vodou, ochutíme solí, přikryjeme poklicí. Nastavíme program pára na konvektomatu, teplota 100 °C a čas 45 minut. Po vypršení času necháme rýži ještě 10 minut tzv. dojít. Následně nádobu odklopíme a dvouzubou vidličkou propaříme a necháme vychladit.
Servírování:
Na horní pravou stranu předehřátého talíře přeložíme listy čerstvého salátu, na levou stranu dolů položíme naloženou mrkev a ředkev. Zeleninu doplníme rýží a lososem teriyaki. Lososa přelijeme teriyaki omáčkou, lehce posypeme bílým sezamem a nakonec jarní cibulkou.