Losos teriyaki, mrkev, ředkev, salát, rýže

Doba přípravy35 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1700g
MCH Losos filet trim D
Teriyaki:
600g
METRO Chef Teriyaki Sauce omáčka
300g
Víno Mirin
200g
Limetka na šťávu
Zelenina:
300g
METRO Chef Mrkev strouhaná
300g
Ředkev bílá
1g
Sůl kamenná
75g
Rybí omáčka
Doplňky:
10g
MCH Sezam bílý
600g
MCH little gem, METRO Chef Salát Crispy červený
50g
Cibulka lahůdková (jarní)
1125g
MCH Rýže jasmínová
1405g
Voda

Postup přípravy

Příprava zeleniny (cca 10 minut):
Jarní cibulku nakrájíme na nudličky a vložíme ji do studené vody. Ředkev nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s již nakrájenou mrkví a naložíme s trouchou soli a rybí omáčky.
Příprava lososa (cca 7 minut):
Lososa očistíme od kůže a nakrájíme na pravidelné porce. Jarní cibulku nakrájíme na nudličky a vložíme ji do studené vody. Na vymazanou pánev vložíme porci lososa. Na volnou část pánve přidáme Teriyaki, mirin, limetkovou šťávu a omáčku pozvolna svaříme. Během svařování maso lehce přeléváme. 
Příprava rýže (cca 45 minut):
Jasmínovou rýži nasypeme do gastonádoby, zalijeme studenou vodou, ochutíme solí, přikryjeme poklicí. Nastavíme program pára na konvektomatu, teplota 100 °C a čas 45 minut. Po vypršení času necháme rýži ještě 10 minut tzv. dojít. Následně nádobu odklopíme a dvouzubou vidličkou propaříme a necháme vychladit.
Servírování:
Na horní pravou stranu předehřátého talíře přeložíme listy čerstvého salátu, na levou stranu dolů položíme naloženou mrkev a ředkev. Zeleninu doplníme rýží a lososem teriyaki. Lososa přelijeme teriyaki omáčkou, lehce posypeme bílým sezamem a nakonec jarní cibulkou.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Fish
Další recepty s rybami

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je