Maki-sushi

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
sushi rýže
rýžový ocet
řasa nori
čerstvý tuňák
wasabi
zelenina nebo ovoce podle chuti
kvalitní sojová omáčka
nakládaný zázvor
cukr, sůl
Postup přípravy
Krok 1:
Sushi rýži proplachujeme tak dlouho, dokud jí neprotéká čistá voda, a pak ji necháme zhruba hodinu okapat.
Krok 2:
Po uvaření rýži rozprostřeme, aby se odpařila voda, a opatrně do ní zapracujeme rýžový ocet se solí a cukrem – nemícháme a přikryjeme vlhkou utěrkou.
Krok 3:
Na bambusovou podložku položíme plát mořské řasy nori (lesklou částí dolů) a rozprostřeme na ni připravenou rýži. Rýže by měla být mírně teplá.
Krok 4:
Rýži lehce potřeme wasabi a na připravené rýžové lůžko položíme proužky ryby, zeleniny, ovoce nebo další ingredience.
Krok 5:
Bambusovou podložku rolujeme směrem k volnému konci řasy tak, aby se konec řasy pevně přilepil a rýže nemohla vypadnout.
Krok 6:
Ostrým nožem rolku nakrájíme na zhruba 1,5 cm silné kousky a podáváme je na podnosu.