Mořský vlk ve slané krustě

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
vykuchaný a očištěný mořský vlk
600g
hrubá mořská sůlčerstvě mletý pepř
fenykkl
tymián
2
vejceceler
Postup přípravy
Krok 1:
Rybu omyjeme pod studenou vodou a osušíme kuchyňskou utěrkou. Břicho naplníme tymiánem, fenyklem a celerem a dochutíme čerstvě mletým pepřem.
Krok 2:
Krustu připravíme tak, že smícháme mořskou sůl se dvěma vyšlehanými vaječnými bílky.
Krok 3:
Na plech položíme alobal a posypeme jej asi centimetr silnou vrstvou soli. Vrstva soli musí být širší než ryba.
Krok 4:
Rybu položíme na připravenou vrstvu a zcela ji zasypeme solí, vrstva by měla být asi centimetr silná. Sůl přimáčkneme a rybu zakryjeme alobalem.
Krok 5:
Rybu pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 250 °C. Po upečení ji necháme asi pět minut odstát, poté ji i se slanou krustou položíme na talíř a odstraníme alobal.
Krok 6:
Před podáváním do krusty klepneme paličkou na maso nebo velkým nožem, abychom ji mohli odklopit. Kůže se z ryby většinou sloupne i s krustou, pokud ne, opatrně ji stáhněte. Filety z ryby vyjmeme tak, že je lžící uvolníme od páteře.
Krok 7:
Filety podáváme s bílou máslovou omáčkou na předehřátých talířích.