Pečená tilápie po kostaricku

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
6
filetů z tilápie3
lžíce citronové šťávy3
lžíce olivového oleje4
lžíce nasekané petrželky2
lžičky koření na čínu2
stroužky česneku2
lžičky soli1/2
lžičky cukru krystalu3/4
lžičky soli1ks
cibule na drobno2ks
pomeranče1
plechovka rajčat1
plechovka černých fazolí1
lžička oreganakajenský pepř
pepř
Postup přípravy
Krok 1:
Nejdříve si připravíme marinádu. V misce smícháme 1 lžíci olivového oleje, 2 lžíce petrželky, citronovou šťávu, polovinu česneku, trochu soli a cukr.
Krok 2:
Do vzniklé směsi položíme plátky ryby a necháme 15 minut marinovat.
Krok 3:
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm krátce osmahneme cibuli a zbytek česneku. Přidáme zbytek petrželky, pomeranče (oloupané a nakrájené na kousky), rajčata (nakrájená na kousky), sůl, pepř, kajenský pepř a fazole a vaříme na mírném plameni asi 7 minut.
Krok 4:
Do pekáče dáme uvařenou rýži, na ni dáme fazolovou směs, na ni plátky ryby a zalijeme marinádou. Pečeme v rozpálené troubě asi 15 minut.