Pečený kapr se šťouchanými brambory

Kapr se šťouchanými brambory
Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí2

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1500g
porcovaný čerstvý kapr
100g
stolní olej
200g
máslo (82%)
30g
kamenná sůl
5g
mletá paprika
mletý černý pepř
2kg
brambor (varný typ B) 
400g
anglická slanina
150ml
smetany (30%)
100g
žlutá cibule
20g
nať petržele
20g
čerstvý česnek

Postup přípravy

Příprava kapra:
1. Porce kapra zbavíme šupin. Následně je potřeme směsí oleje, papriky, části česneku a soli.
2. Kapra pečeme dozlatova na rozehřáté pánvi se směsí oleje a másla. V případě potřeby rybu dopečeme v troubě na 160 °C cca 4 minuty.
3. Během pečení kapra na pánvi opečeme i plátky anglické slaniny a zbytek česneku včetně celého stroužku, který použijeme k ozdobení.
Příprava šťouchaných brambor:
1. Oloupané, překrájené brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Mezitím orestujeme na drobné kostičky nakrájenou cibulku se slaninou.
2. Brambory scedíme a následně rozšťoucháme šťouchadlem. Přidáme teplou smetanu, cibulku se slaninou, máslo a krátce vymícháme.
3. Nakonec, těsně před podáváním, vmícháme nasekanou nebo na nudličky nakrájenou listovou petržel.
Podávání:
Na nahřátý talíř položíme porci šťouchaných brambor, kterou doplníme čerstvě upečenou porcí kapra, plátkem slaniny a česneku. Na závěr vše podlijeme výpekem z pánve.
Poznámka:
Další recepty naleznete v knize Kulinářská inspirace, jejímž autorem je šéfkuchař makro Petr Stádník. Kuchařka je v prodeji exkluzivně na pobočkách makro.
makro akademie

MAKRO AKADEMIE

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Fish
Další recepty s rybami

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je