Pečená pražma v solné krustě s listovým salátem a citronovou emulzí

Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí7

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
3500kg
Pražma chlazená
10010g
Sůl kamenná
600g
Vaječné bílky
1000g
Citron na šťávu
300g
Olej olivový extra panenský
50g
Cukr krupice
150g
Salát dubový list
125g
Salát rukola
250g
Salát frisée bělené
100g
Čekanka červená
250g
Citron

Postup přípravy

Příprava ryby (cca 60 minut):
Očištěnou pražmu osušíme papírovou utěrkou, odstříhneme ploutve ( ocasní zkrátíme). Na gastronádobu rozprostřeme směs soli, položíme na ni pražmu, kterou opět pokryjeme směsí. Pečeme na 180°C cca 40 minut. Poté vyndáme z konvektomatu a necháme cca 10 minut odpočinout. Při servírování odloupneme vrchní vrstvu krusty, opatrně vyjmeme filátko pražmy, následně vyjmeme páteř a tak můžeme vyjmout i spodní filátko. Filátka přeložíme na teplý talíř, ochutíme mořskou solí a citronovou emulzí.
Příprava krusty (cca 5 minut):
V misce smícháme sůl s vyšlehanými bílky. 
Servírování:
Na střed teplého talíře přeložíme filátka pražmy, ochutíme je mořskou solí, doplníme trhanými saláty a citronovou emulzí.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Fish
Další recepty s rybami

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je