Pražma v pečícím papíru

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1
pražma na osobuextra panenský olivový olej
máslo
mladý česnek
čerstvý rozmarýn
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Krok 1
Vykuchané a šupin zbavené pražmy opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je kuchyňskou utěrkou. Potom je zevnitř i zvenku ochutíme mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.
Krok 2
Ryby několikrát úhlopříčně nařízneme, aby mezi řezy byly asi centimetrové mezery. Do každého zářezu vložíme plátek česneku. Díky tomu získá ryba obzvlášť silné aroma. Náš tip: Pokud chcete, aby česneková chuť nebyla tak výrazná, můžete rybu pouze potřít rozříznutým stroužkem česneku a stroužek později přidat do balíčku.
Krok 3
Nyní si na každou rybu připravíme jeden arch pečícího papíru s kouskem másla, ryby pomocí štětce potřeme olivovým olejem a dovnitř každé z nich vložíme snítku rozmarýnu. Poté ryby zabalíme do papíru a vytvoříme pevné balíčky. Náš tip: Natřete okraje papíru vaječným bílkem – bude fungovat jako lepidlo!
Krok 4
Balíčky poklademe na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 20 až 25 minut.
Krok 5
Nakonec přendáme balíčky na servírovací talíř a otevíráme je až u stolu. K rybám se dobře hodí v troubě pečená středomořská zelenina a rozmarýnové brambory.