Pražma v solné krustě

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1
velká pražma (po vykuchání kolem 1 kg)2kg
hrubé mořské soli150g
hladká mouka60g
škrob4
vejce2
stroužek česneku1
citronsvazek čerstvých bylinek
Postup přípravy
Krok 1
Nejprve si připravíme solnou krustu. Do směsi soli, mouky a škrobu přidáme vejce. Vše důkladně promícháme mixerem.
Krok 2
Oloupáme česnek a citron a spolu s omytými bylinkami vložíme vše do břišní dutiny pražmy.
Krok 3
Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme vrstvu solné hmoty. Na tuto hmotu položíme připravenou pražmu.
Krok 4
Pražmu ze všech stran pečlivě pokryjeme solí. Poté k povrchu ryby lehce, ale důkladně přitiskneme krustu.
Krok 5
5. Pražmu v krustě vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut.
Krok 6
Po upečení krustu opatrně rozkrojíme tak, abychom neřízli do ryby, nebo ji rozlomíme. Stáhneme kůži, nožem oddělíme filet od kosti a přeložíme jej na talíř.