Zauzený lososovitý pstruh  s pečenými grenailemi, čočkou belugou a zakysanou smetanou

Doba přípravy40 min
NáročnostStřední
Počet porcí2

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
Pstruh lososovitý filet
500g
Cukr krupice
0g
Štěpky na uzení malé
1200g
Brambory grenaille
100g
Olej rostlinný
500g
Čočka beluga
1500g
Sůl kamenná
1000g
Zeleninový vývar, vlastní výroba
350g
Zakysaná smetana
25g
Kopr čerstvý
100g
Olej koprový vlastní výroba
20g
Salát frisse bělené

Postup přípravy

Příprava ryby (cca 20 minut):
Porce pstruha naložíme do směsi soli a cukru ( ze všech stran zasypané porce) na cca 4 minuty. Poté každou porci důkladně omyjeme od soli pod tekoucí vodou ( nevkládat do nádoby s vodou !!!!!). Porce osušíme kuchyňskou papírou utěrkou. Poté porce přeložíme na gastronádobu, přikryjeme potravinovou fólií a pomocí zauzovací pistole zaudíme a ihned servírujeme. Doba zauzení ovlivňuje intenzitu zauzené příchutě.
Příprava brambor (cca 30 minut):
Omyté grenaille příčně nakrájíme na vrchní straně na proužky, vložíme do gastronádoby s pečícím papírem, pokapeme ojelem a pečeme na 180°C doměkka. Při servírování ochutíme solí a opět pokapeme olejem.
Příprava čočky (cca 30 minut):
Přebranou a propláchnutou čočku vaříme v zeleninovém vývaru na skus. Poté ji přecedíme a mírně pokapeme olejem.
Servírování:
Na střed teplého  talíře přeložíme čočku, na okraj aranžujeme ochucené pečené grenaille. Na střed čočky přeložíme porci zauzeného pstruha doplněný zakysanou smetanou, snítkou salátu friséé a kopru. Pokrm doplníme koprovým olejem.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Fish
Další recepty s rybami

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je