Ravioly plněné lososem a sýrem cottage
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
pšeničná mouka60g
žloutek100ml
voda400g
losos700g
cottage22g
mořská sůl mletý černý pepř
600g
máslo 82%500g
citron na šťávu40g
listová petržel500g
čerstvá zelená cuketa100g
kaviár z lososa80g
uzený losos20g
čerstvý koprPostup přípravy
Příprava těsta:
1. Semolinovou mouku smícháme se žloutky v poměru dva díly mouky a jeden díl žloutků. Dobře vypracované těsto zformujeme do kuličky, zabalíme do fólie a necháme v lednici minimálně 20 minut odležet.
2. Odpočaté těsto ručně a nebo za pomocí strojku rozválíme. Tento proces musíme třikrát zopakovat, abychom získali správnou strukturu a vláčnost těsta.
2. Odpočaté těsto ručně a nebo za pomocí strojku rozválíme. Tento proces musíme třikrát zopakovat, abychom získali správnou strukturu a vláčnost těsta.
Příprava náplně:
1. Čerstvého a nadrobno nakrájeného lososa (případně odřezky z lososa) smícháme s čerstvým sýrem cottage a směs osolíme a opepříme.
2. Pro snazší plnění raviol náplň vložíme do sáčku a necháme ji vychladit.
2. Pro snazší plnění raviol náplň vložíme do sáčku a necháme ji vychladit.
Příprava raviol:
1. Na jedné polovině cca 2 mm silného těsta si vykrajovátkem naznačíme, kde budou ravioly, a na těsto dáme náplň. Okraje pomašlujeme vajíčkem a druhým koncem těsta náplň překlopíme.
2. Náplň řádně druhou stranu vykrajovátka upevníme, utěsníme prsty a větším vykrajovátkem (cca 8 cm) vykrojíme. Poté ravioly vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 2 minuty.
3. Na závěr si na pánvi rozehřejeme oříškové máslo. Přidáme citronovou šťávu, nakrájenou listovou petržel a osolíme. Nakonec přidáme ravioly, krátce promícháme a můžeme podávat.
2. Náplň řádně druhou stranu vykrajovátka upevníme, utěsníme prsty a větším vykrajovátkem (cca 8 cm) vykrojíme. Poté ravioly vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 2 minuty.
3. Na závěr si na pánvi rozehřejeme oříškové máslo. Přidáme citronovou šťávu, nakrájenou listovou petržel a osolíme. Nakonec přidáme ravioly, krátce promícháme a můžeme podávat.
Servírování:
Na talíř nejprve nasypeme nadrobno nakrájenou cuketu. Na ni položíme ravioly, přidáme sýr cottage, plátky uzeného lososa a kuličky kaviáru. Na závěr ozdobíme snítkou kopru.