Rybí kari

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
750g
rybích filetů12
krevety800ml
rybí vývar200g
hrášek1
cibule1
stroužek česneku1
chilli3
stonky řapíkatého celeru1
sladká paprika1
pórek2
stonky citronové trávy1
lžička třtinového cukru2
lžíce kari2
lžíce rybí omáčky2
lžíce sojové omáčky4
listy kafrové limetky3
větvičky thajské bazalky3
větvičky koriandruarašídový olej
Postup přípravy
Krok 1:
Cibuli, česnek a chilli nakrájíme najemno. Zeleninu nakrájíme na proužky. Rozmáčkneme a nahrubo nakrájíme citrónovou trávu.
Krok 2:
Rybu nakrájíme na kousky a očistíme krevety.
Krok 3:
V pánvi wok zlehka osmahneme na arašídovém oleji cibuli, česnek a chilli. Přidáme zeleninu, cukr a kari a necháme zkaramelizovat.
Krok 4:
Zalejeme rybí a sojovou omáčkou. Přidáme rybí vývar, citrónovou trávu a limetkové listy.
Krok 5:
Necháme 5 minut povařit. Přidáme krevety a rybu a necháme vařit dalších 5 minut. Přidáme nasekané bylinky a ihned podáváme.