Smažený kapr s bramborovým salátem s majonézou
![](https://cdn.metro-online.com/-/media/Project/MCW/CZ_Makro/images/recipes/2023/ryby/rizek-salat-h1.jpg?rev=dbc1288038b54f5b8fcff1c48233a65a&sc_lang=cs-CZ&w=1392&hash=2E52C50B08ED6C4C01822074D003323F)
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
Brambory, varný typ A300g
Okurky sterilované bez nálevu150g
Celer sterilovaný bez nálevu150g
Mrkev sterilovaná bez nálevu80g
Hrášek sterilovaný bez nálevu100g
Cibule žlutá300g
MCH majonéza200g
Nálev z okurek1g
Pepř černý, mletý20g
Sůl kamenná100g
Hořčice plnotučná50g
Cukr krupiceRyba:
1500g
Kapr filet vykoštěný30g
Sůl kamennáTrojobal:
500g
Mouka hladká250g
Vejce100g
Mléko 1,5%500g
Strouhanka z bílého pečiva1000g
Olej na smaženíPostup přípravy
Příprava salátu (cca 90 minut):
Den předem uvařené, oloupané a dobře vychlazené brambory nakrájíme na pravidelné kostičky cca 5 mm velké (nebo použijeme vykrajovátko na brambory). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Sterilovanou zeleninu odděleně odcedíme a přidáme k ostatním surovinám. přidáme majonézu, sůl, cukr, mletý pepř, nálev z okurek, hořčici a vše lehce (pouze obracením surovin) promícháme. Necháme cca 15 minut v chladničce,a poté salát odegustujeme a dochutíme. Konzistence salátu je hustě tekoucí (brambory tekutinu do sebe nasáknou a salát není příliš konzistenčně těžký). Salát uchováme v chladničce.
Příprava ryby (cca 30 minut):
Filet kapra nakrájíme na malé řízečky o váze cca 75g. Ochutíme solí a obalíme postupně v trojobalu. Před servírováním smažíme v oleji zahřátém na 170°C dozlatova. Ihned servírujeme.
Komentář kuchaře:
Aby salát vypadal celistvě, je dobré krájet suroviny na kostičky o velikosti hrášku. Je vhodné zkontrolovat měkkost sterilovaného celeru a mrkve. Kořenovou zeleninu si můžeme sami uvařit na skus, nakrájet a poté ochutit převařeným octem, solí a cukrem.
![makro akademie](https://cdn.metro-online.com/-/media/Project/MCW/CZ_Makro/images/recipes/quote/makroakademy2.jpg?rev=b0b694de0c6c40e4ac3240d0a4dabf4f&w=279&hash=13817B64FC54363E24E5C1A07767F085)