Sumeček s řepou a houbami

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1500g
filet sumečka afrického850g
červená řepa800g
čerstvé žampiony50ml
olivový olej1
citron na šťávusůl, pepř
Postup přípravy
Krok 1
Řepu omyjeme, osušíme a vložíme do pekáčku. Lehce pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut do změknutí.
Krok 2
Nechápe ji mírně zchladnout, oloupeme slupku a nakrájíme na stejnoměrné kostičky. V misce řepu osolíme, opepříme, lehce zakápneme citronovou šťávou a necháme odležet.
Krok 3
Filety sumečka osušíme a ochutíme je solí a pepřem. Vložíme do rozpálené pánve a opékáme zhruba 3 minuty z každé strany.
Krok 4
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a zprudka orestujeme na olivovém oleji. Na závěr je podle chuti osolíme a opepříme.