Pečený mořský vlk s topinamburovým pyré, restovanou brukví a lilkem

Doba přípravy120 min
NáročnostStřední
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1500g
Mořský vlk - filety
20g
Sůl mořská
150g
Olej rostliný
150g
Máslo 82%
950g
Topinambury
15g
Sůl kamenná
3g
Cibule bílá
1000g
Vývar z ryb vlastní výroba
100g
Šalotka
0,1g
Pepř černý, celý
100g
Víno červené, suché
30g
Česnek čerstvý
30g
Olej rostlinný
500g
Brukev řepák vodnice čerstvá bulva
200g
Brukev řepák vodnice listy
400g
Lilek baby
100g
Olej řepkový
20g
Salát Listy řepy
15g
Meduňka čerstvá
400g
Fazolky kulaté, jemné
200g
Korejská pasta
30g
Sójová omáčka light
300g
Olej rostlinný na smažení

Postup přípravy

Příprava glazé (cca 45 minut):
Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek na malé kostičky. Obě suroviny orestujeme dosklovata a zalijeme vývarem, vínem, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a redukujeme na objem 0,5 l. Glazé má lehce zahuštěnou konzistenci.
Příprava ryby (cca 10 minut):
Filátka nakrájíme na porce. Pánev si dobře nahřejeme a na malém množství oleje opékáme filátka (kůží dolů). Nejprve zprudka a poté na mírném teple. Zpočátku je trochu přimáčkneme k pánvi, aby se nepokroutila. Pečeme na pánvi bez otáčení, dokud není kůže opečená dokřupava. V momentě, kdy je kůže křupavá a maso ryby i na povrchu.
Příprava fazolek (cca 10 minut):
Spařené fazolky překrájíme na poloviny, v misce smícháme s korejskou pastou, sójovou omáčkou a přikryjeme. V chladničce necháme odležet cca 2 dny.
Příprava pyré (cca 30 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle dozlatova. Přidáme na plátky nakrájené oloupané topinambury, zalijeme malým množstvím vody a vaříme- dusíme pod pokličkou doměkka. Rozvařené topinambury vymixujeme dohladka. Ochutíme solí. Pro zvýšení jemnosti pyré můžeme propasírovat přes jemný cedník.
Příprava chipsů (cca 15 minut):
Omyté topinambury nakrájíme na neřezovém stroji nebo na mandolíně na velmi tenké plátky. Propláchneme je ve studené vodě, osušíme a následně smažíme v předehřátém oleji na 170°C do nazlátlé barvy. Hotové vylneme podběrákem na papírovou utěrku a necháme okapat.
Příprava zeleniny (cca 10 minut):
Oloupanou vodnici nakrájíme na nudličky cca 5mm silné a 40 mm dlouhé. Orestujeme je krátce na oleji a ochutíme solí. Baby lilky podélně překrojíme na poloviny a rozložíme je na pekáč s pečícím papírem. Řezem nahoru pečeme v troubě na 180°C pokapané rostlinným olejem dozlatova. Před servírováním je ochutíme solí.

Porcované ryby v ochranné atmosféře

6 druhů ryb. Balení cca 2 kg.

Losos

Metro Chef Losos obecný filet chlaz.

1x cca 160-180g
Sortiment
Vlk

Metro Chef Vlk mořský filet chlaz.

1x cca 80-120g
Sortiment
Treska

Metro Chef Treska tmavá LOI chlaz.

1x cca 180-200g
Sortiment
Treska

Metro Chef Treska obecná LOI chlaz.

1x cca 160-180g
Sortiment
Pražma

Metro Chef Pražma královská filet chlaz.

1x cca 80-120g
Sortiment
Treska

Metro Chef Treska obecná filet chlaz.

1x cca 180-200g
Sortiment
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Fish
Další recepty s rybami

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je